Surrey, British Columbia

Surrey in British Columbia, Canada Surrey is de tweede grootste stad van de provincie British Columbia en ligt op ongeveer veertig minuten rijden van Downtown Vancouver, vlak bij de grensovergang naar de Verenigde Staten. Er wonen ongeveer 470.000 mensen. In deze grote stad wonen veel jonge families. Ga vogels spotten in Blackie Spit, wandel over Crescent Beach of stap in de miniatuurstoomtrein in Bear Creek Park. In dit laatste park vind je het Surrey Arts Centre, dat kunst van lokale en internationale kunstenaars tentoonstelt. Een andere bezienswaardigheid is de Historic Stewart Farm. Hier komt het verleden van Surrey tot leven met gekostumeerde gidsen. Treinspotters gaan naar Sullivan Station, waar de Fraser Valley Heritage Railway Society gerestaureerde treinen tentoonstelt. Op een regenachtige dag kun je je vermaken in Guildford Town Centre, waar de tweede grootste shopping mall van British Columbia ligt. Je vindt er zo'n tweehonderd winkels en een grote bioscoop.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!