Southern Gulf Islands, British Columbia

Southern Gulf Islands British Columbia Ingeklemd tussen het vasteland van Canada en Vancouver Island liggen de Southern Gulf Islands. De eilandengroep bestaat uit een twaalf onbewoonde grotere eilanden en een reeks kleine eilandjes. Het gebied maakt deel uit van een grotere archipel waartoe ook de San Juan Islands (Washington USA) behoort. De meeste eilanden zijn vernoemd naar hun Spaanse en Engelse ontdekkers die hier in de 18e eeuw arriveerden.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Pender Island

Een van die eilanden is Pender Island, dat op haar beurt ook weer uit twee eilanden bestaat: North Pender en South Pender. De twee eilanden zijn via een smalle weg met elkaar verbonden. Lange tijd werd er tussen de plaatsjes Hope Bay en Port Washington gestreden om de aanlegplaats van de veerboot en om het postkantoor. De rivaliteit verdween gaandeweg; beide plaatsjes zijn gemoedelijke, populaire bestemmingen met hun winkeltjes en rode gebouwen. Bezienswaardigheden zijn het Pender Island Museum en het natuurpark Gulf Islands National Reserve. Het prachtige landschap is een inspiratiebron voor kunstenaars. Zo trekt het eiland schilders, beeldhouwers, muzikanten en schrijvers en kun je tal van galerieën bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen: de eilanden en de omringende wateren zijn perfect om te ontdekken per boot, om te kajakken, te fietsen of te duiken. De Pender Islands tellen bovendien meer dan 60 wandelpaden en een golfbaan. Ieder jaar wordt op de Pender Island het Winestock Music Festival gevierd: een combinatie van muziek met proeverijen van de lokaal geproduceerde wijnen.

Pender Island

Vervoer

BC Ferries brengt je in 40 minuten vanaf Swartz Bay (bij Victoria) naar Pender, vanaf Tsawwassen bij Vancouver is het een tocht van zo’n twee uur met de ferry. Een andere, snellere, optie is een vlucht per watervliegtuigje.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan