Alma, New Brunswick

Alma New Brunswick Alma, een klein vissersdorp in Atlantisch Canada, is een uitvalsbasis voor een bezoek aan het Fundy National Park. Groene bossen, heuvels, diepe dalen en watervallen maken een meerdaags bezoek aan dit natuurgebied mogelijk. In Alma is bovendien het spectaculaire getijdenverschil in de Fundybaai goed te zien. Aangemeerde schepen stijgen en dalen aan de metershoge kades op het ritme van de getijden. Iets verder richting het oosten ligt Hopewell Rocks, waar spectaculaire rotsformaties liggen die door de eroderende kracht van het water ontstaan zijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fundy National Park

Alma vormt de toegangspoort tot Fundy National Park. Met zijn uitgestrekte weelderige bossen, moerassen, rivierdalen, watervallen en steile rotskust is dit een van de fraaiste gebieden van de provincie. Er zijn goede wandel-, kano- en kajakroutes. Highway 114 biedt gemotoriseerd verkeer toegang tot het park. Het informatiecentrum ligt vlak bij de toegangspoort bij Alma. Het park is geopend van half mei tot eind oktober.

Bezienswaardigheden Alma New Brunswick

Hopewell Rocks

Op zo'n veertig kilometer van Alma ligt een plek waar de getijdenverschillen van de Fundybaai misschien wel het meest indrukwekkend zijn. De Hopewell Rocks bij Hopewell Cape zijn een spectaculair gevolg van de getijden. Het landschap bestaat uit holen en bizarre rotsformaties, waarvan de Flowerpot Rocks de meest beroemde zijn. Bij eb kun je er rondwandelen, tijdens vloed varen kajakkers om de toppen heen. Ga naar het Interpretive Centre voor tentoonstellingen over de Fundy-baai. Via verschillende wandelroutes kom je bij uitzichtpunten en nog meer rotsen met tot de verbeelding sprekende namen, zoals E.T. Rock, Apple Rock en Diamond Rock. Informeer voordat je gaat wandelen goed naar de getijden. 

Bezienswaardigheden Alma New Brunswick

Kajakken

Kajakkers kunnen verschillende tochten maken, bijvoorbeeld langs de kusten van Fundy National Park of over de Upper Salmon River. De rivier loopt vanuit de hooglanden naar Fundy National Park. Naast kajakken is varen met een kano of kleine zeilboot mogelijk. Hiervoor kun je in het park het beste zijn bij Lake Bennett. Klimmers kunnen terecht bij Cape Enrage.

Bezienswaardigheden Alma New Brunswick

Dickson Falls

Dickson Falls is de meest gefotografeerde waterval in Fundy National Park. Lente, zomer, herfst of winter, elk seizoen geeft deze waterval een andere sfeer. De populaire Dickson Falls Trail, van ruim één kilometer, leidt je naar de waterval.

Bezienswaardigheden Alma New Brunswick

Point Wolfe Covered Bridge

De Point Wolfe Covered Bridge wordt overdekt door een opvallend rood gebouw en bevindt zich in het zuiden van Fundy National Park. Het is een opvallende verschijning in het landschap.

Bezienswaardigheden Alma New Brunswick
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan