Fundy National Park, New Brunswick

Fundy National Park New Brunswick Fundy National Park is een nationaal park in New Brunswick waar de waterstanden het landschap bepalen. Het hart van Fundy National Park is de Fundy-baai (Bay of Fundy), met de hoogste getijdenwisseling ter wereld. Bij eb kunnen bezoekers wandelen over de oceaanbodem van de Fundy-baai. Maar let wel op: wanneer het vloed wordt, stijgt het water in rap tempo tot 15 meter hoogte. Fundy National Park wordt verder gekenmerkt door wildernis, ruige kustlijnen en watervallen. Ook zijn er veel wandel- en fietspaden die samen 100 kilometer door het landschap voeren. De populairste wandelroute is Dickson Falls Trail. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Outdoor

In Fundy National Park zijn verschillende outdoor-activiteiten mogelijk. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar bijzondere vogelsoorten. Wil je een kano, roeiboot of kajak huren, dan kun je terecht bij Bennett Lake. In dit meer kan ook worden gevist, je hebt hier wel een permit voor nodig. Ook zijn er zes parcours voor mountainbikers. Meer informatie kun je vragen bij het bezoekerscentrum.

Fundy National Park New Brunswick

Zwemmen

Voor een duik is het in de Fundy-baai meestal te koud. Wie graag wil zwemmen, kan terecht in de Saltwater Pool. Dit zwembad is gevuld met verwarmd zeewater. Het bad is geopend tussen eind juni en begin september.

Wandelen

  Voor wandelaars is er in Fundy National Park voldoende te beleven. Er ligt namelijk ruim 100 kilometer aan wandelpaden. Ze voeren je over stranden, door de riviervallei of langs een waterval. Of je nu 15 minuten wilt wandelen of drie uur: er is voor wandelaars voor elk niveau wel een geschikte route. Makkelijke routes zijn Caribou Plain (door bosland) en Shiphaven (met uitzicht op Point Wolfe River). Populair is de Dickson Falls Trail (1,5 km). Hij brengt je naar de meest gefotografeerde waterval van Fundy. 

Fundy National Park New Brunswick

Alma

Het plaatsje Alma ligt vlak bij Fundy National Park. Hier vind je het bezoekerscentrum over dit natuurgebied. Hier zijn ook verschillende overnachtingsgelegenheden voor wie niet in het park overnacht. Verder kun je er wandelen door bos of strand, of genieten van heerlijk vers gevangen vis.

Alma, New Brunswick

Omgeving

Moncton

In Moncton kun je een bezoek brengen aan een van de vele parken, je buik rond eten in een van de vele restaurants of een bezoek brengen aan de kunstgalerie. Ook is het een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het bijzondere Hopewell Rocks, waar net als in Fundy de getijden en de waterstand sterk wisselen.

Moncton, New Brunswick

Saint John

Saint John is een historisch gezien rijke stad ten zuiden van de Fundy-baai. Bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld Market Square, Old City Market en Loyalist House. 

Saint John, New Brunswick

Vervoer

Fundy National Park ligt bij het plaatsje Alma, aan de noordkust van New Brunswick. Je bereikt Fundy National Park via de provinciale Highway/Route 114. Het park kun je met eigen vervoer verkennen, of je moet de benenwagen nemen: er is namelijk geen openbaar vervoer in Fundy.

Natuur, flora & fauna

Fundy National Park herbergt een van de laatste wildernisgebieden van New Brunswick. De Highlands vol coniferen gaan over in de bijzondere Bay of Fundy. In deze baai is de getijdenwisseling hoger dan waar ook ter wereld. Dat betekent dat je bij eb over de bodem van de zee kunt lopen, terwijl de rotsen boven je uittorenen. Wordt het vloed, dan stijgt het water razendsnel en gaan vissersboten op en neer als waren het liften in een wolkenkrabber. Het landschap van Fundy is gevarieerd. Verder land inwaarts vind je namelijk dichte bossen, natte moerassen en valleien met waterstromen. Je kunt er heerlijk wandelen en komt er zo nu en dan een waterval tegen.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan