Caraquet, New Brunswick

Caraquet New Brunswick Geschiedenis en folklore ontmoeten elkaar op de grens van land en zee in Caraquet, het oudste Acadische dorp in New Brunswick. Het is het kleurrijke centrum van de Franse gemeenschap op het schiereiland en bezit daarbij een levendige haven waar je terecht kunt voor werk en voor plezier. Of je nu een kijkje wilt nemen in het vroegere en het contemporaine leven aan de oostkust van Canada, of enkel op zoek bent naar de zo kenmerkende lokale gezelligheid: in Caraquet vind je het allemaal!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fesitvals en evenementen

Er worden in Caraquet allerlei festivals en evenementen georganiseerd. Elk jaar wordt er een Acadisch Festival gehouden, met als hoogtepunt de Tintamarre op 15 augustus. Tintamarre is een Acadische traditie (die overigens niet veel langer dan een halve eeuw bestaat) die inhoudt dat men veel herrie maakt met muziekinstrumenten en allerlei lawaaimakers. Ook vindt er het FestiVin plaats, een wijnfestival waar je kunt proeven naar hartelust. Maar ook zijn er film-, poëzie- en muziekfestivals en natuurlijk ook een autoshow.

Caraquet New Brunswick

Carrefour de la mer

Het havengebied van Caraquet op zich is al een grote attractie, maar de Carrefour de la mer, dat je vindt tussen de New Brunswick Community College en de havenfaciliteiten, is een bezoekerscentrum. Hier vind je ook een midgetgolfbaan. Aan boord van de Jos-Frédric in Donat Lacroix’s Le Bot’à Chansons kun je luisteren naar folklore en liederen die verhalen van de zee en de scheepvaartgeschiedenis. Ondertussen kun je genieten van het prachtige uitzicht over de baai en de haven.

Caraquet New Brunswick

Alpha Nautique

Ben je wat sportiever aangelegd ga dan naar de Alpha Nautique is een wakeboard, waterski- en wakeskate-school. Ook kun je hier wakesurfen of een rondje maken op de welbekende bananenboot. En naast de haven zijn de stranden natuurlijk ook een belangrijke trekpleister van de kust!

Caraquet New Brunswick

Musea

Ben je juist op zoek naar cultuur, ga dan bijvoorbeeld eens naar het Musée Acadien, een museum over de Acadiërs uit het gebied. Of bezoek L’Éco-Musée de l’huître, een oesterkwekerij waar je een kijkje kunt nemen in de visserscultuur van de plaats. Wil je liever tot rust komen, ga dan op bezoek in de Sainte-Anne-du-Bocage, een mooie kerk waar je een standbeeld vindt van Alexis Landry. En in het Village Historique Acadien kun je letterlijk zien hoe de Acadiërs leefden tussen 1770 en 1939, want er lopen acteurs rond in historische kostuums.

Ecological Park of the Acadian Peninsula

Deze dierentuin heeft een flink aantal lokale diersoorten. De dierentuin ligt in Lamèque, ongeveer drie kwartier rijden ten oosten van Caraquet.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan