Shippagan, New Brunswick

Shippagan bezienswaardigheden Tussen Charleur Bay en de Golf van St. Lawrence ligt Shippagan. In dit vissersplaatsje speelt het zeeleven al sinds jaar en dag een grote rol. In het New Brunswick Aquarium and Marine Centre ontdek je alle onderwaterwonderen van de Golf van St. Lawrence.

Bezienswaardigheden & activiteiten

New Brunswick Aquarium and Marine Centre: Hier krijg je een goed beeld van de dieren en planten die leven in de Golf van St. Lawrence. Jonge kinderen kunnen een kijkje nemen in de stuurhut en in het aquarium verschillende zeewezens zien en voelen. Dicht bij het museum is het Old Portage Lighthouse, een vuurtoren uit 1906. De vuurtoren werd oorspronkelijk gebouwd in Burnt Church, aan de monding van de Miramichi Rivier. Hij twaalf meter hoge vuurtoren werd afgebroken en stukje bij beetje verplaatst naar Shippagan.

Acadian Peninsula Trail: Een leuke manier om de omgeving van Shippagan te verkennen, is per fiets. De Acadian Peninsula Trail leidt je langs prachtige landschappen met uitgestrekte zandstranden. Onderweg kun je vogels zien en met mooi weer een duik nemen. Ga je liever wandelen? Geen probleem!

Shippagan Visitor Information Centre: Dicht bij het stadscentrum van Shippagan ligt het bezoekerscentrum. Je kunt hier terecht voor een plattegrond van de stad en de omgeving en informatie over evenementen, attracties en festivals.

Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!