Shippagan, New Brunswick

Shippagan bezienswaardigheden Tussen Charleur Bay en de Golf van St. Lawrence ligt Shippagan. In dit vissersplaatsje speelt het zeeleven al sinds jaar en dag een grote rol. In het New Brunswick Aquarium and Marine Centre ontdek je alle onderwaterwonderen van de Golf van St. Lawrence.

Bezienswaardigheden & activiteiten

New Brunswick Aquarium and Marine Centre

Hier krijg je een goed beeld van de dieren en planten die leven in de Golf van St. Lawrence. Jonge kinderen kunnen een kijkje nemen in de stuurhut en in het aquarium verschillende zeewezens zien en voelen. Dicht bij het museum is het Old Portage Lighthouse, een vuurtoren uit 1906. De vuurtoren werd oorspronkelijk gebouwd in Burnt Church, aan de monding van de Miramichi Rivier. De twaalf meter hoge vuurtoren werd afgebroken en stukje bij beetje verplaatst naar Shippagan.

Vuurtoren Shippagan

Acadian Peninsula Trail

Een leuke manier om de omgeving van Shippagan te verkennen, is per fiets. De Acadian Peninsula Trail leidt je langs prachtige landschappen met uitgestrekte zandstranden. Onderweg kun je vogels zien en met mooi weer een duik nemen. Ga je liever wandelen? Geen probleem!

Shippagan Visitor Information Centre

Dicht bij het stadscentrum van Shippagan ligt het bezoekerscentrum. Je kunt hier terecht voor een plattegrond van de stad en de omgeving en informatie over evenementen, attracties en festivals.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan