Petty Harbour, Newfoundland & Labrador

petty harbour newfoundland Het vissersdorp Petty Harbour-Maddox Cove ligt aan een baai. Aan de Petty-haven en langs de rotsachtige kust staan huizen in bonte kleuren. De boten die zijn aangemeerd, brengen verse vis aan wal. In de omgeving van Petty Harbour vind je diverse bezienswaardigheden. Zo kun je leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Cape Spear (een indrukwekkende rotskaap met vuurtoren), het stadje St. John's of het Ocean Science Centre in Logy Bay. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape Spear

Ongeveer een kwartier rijden ten noorden van Petty Harbour ligt Cape Spear National Historic Site. Rondom deze kaap met steile rotswanden hangt vaak een dikke mist. De kaap is de meest oostelijke punt van Noord-Amerika. De vuurtoren die hier in 1835 werd gebouwd steekt 100 meter boven de zee uit en is nog altijd in gebruik. Je hebt vanaf Cape Spear ook een indrukwekkend uitzicht over de kust. Met wat geluk zie je zelfs een walvis voorbij zwemmen. 

Vuurtoren van Cape Spear, Newfoundland

St. John's

In dit levendige stadje vind je een haven, bontgekleurde huizen en smalle steegjes. Verken de oudste stad van Noord-Amerika te voet en maak kennis met de Victoriaanse architectuur, de moderne waterkant, de kathedraal van St. John the Baptist en het Confederation Building. Vanaf Signal Hill heb je een mooi uitzicht over de stad. In de omgeving zijn verschillende Scenic Drives die je kunt volgen langs rotsachtige kusten, zeevogelkolonies en open weides. Het is vanuit Petty Harbour ongeveer twintig minuten rijden naar Saint John's. 

St Johns, newfoundland

Bay Bulls

Bay Bulls is een van de oudste plaatsen van Newfoundland. De plaats werd gesticht in 1583 en honderd jaar daarna verder uitgebreid. De nederzetting was oorspronkelijk in Britse handen, maar werd meerdere malen overgenomen door Franse kolonisten. De Britten verdedigden Bay Bulls vanaf het schip HMS Saphire. Tegenwoordig is het wrak van dit schip bestempeld tot National Historic Site, je kunt het nog altijd bezoeken in de haven. Vanuit Petty Harbour is het een half uur rijden tot Bay Bulls. 

Bay Bulls, newfoundland

East Coast Trail

Wandel over torenhoge kliffen, langs kustlijnen, diepe fjorden en kapen. Bewonder vuurtoren en zeevogelkolonies. De lange paden van de East Coast Trail voeren je door een indrukwekkend landschap. De route verbindt ongeveer 32 historische gemeenschappen met elkaar, waaronder Petty Harbour. De totale route is 540 kilometer, het is zeker een aanrader om stukken van deze route te wandelen.

East Coast Trail, newfoundland

Witless Bay Ecological Reserve

Dit natuurgebied bestaat uit diverse eilanden voor de kust van Newfoundland. Er leven ruim twee miljoen vogels. Vooral stormvogels, zeekoeten, meeuwen en alken vliegen regelmatig over. Witless Bay telt meer vogels dan mensen. Je kunt met een boot rond het eiland varen, zodat je de vogelkolonies op de steile rotsen van dichtbij kunt bekijken. Met wat geluk spot je ook een bultrug, orca of dwergvinvis. 

Stormvogels, Newfoundland

North Atlantic Ziplines

Een attractie voor echte durfallen. Wil jij het gebied rondom Petty Harbour van bovenaf bewonderen? Dan kun je met een kabelbaan naar beneden roetsjen. En nee, niet in een gondel, maar op een stoeltje met je hoofd in de frisse buitenlucht! 

petty harbour newfoundland

Omgeving

Avalon Wilderness Reserve

Dit natuurreservaat is geliefd onder wandelaars, vissers en kanoërs. Leuk om te weten is dat er een kudde kariboes (Noord-Amerikaanse rendieren) leeft. Avalon Wilderness Reserve is te bereiken vanaf een zuidweg bij vissersdorp Brigus South.

Avalon Wilderness Reserve, newfoundland

Ferryland

Hier werd in 1621 de eerste succesvolle kolonie van Newfoundland gesticht. De kolonie werd 'Avalon' genoemd, waarmee Sir George Calvert een verwijzing maakte naar het rijk van koning Arthur. Vandaag de dag kun je hier een archeologische opgraving bekijken. Ook zijn er historische kruidentuinen en een nagebouwde keuken waar je kunt zien hoe de eerste kolonisten kookten en leefden. Meer over de geschiedenis van deze regio ontdek je in Colony of Avalon.   

Ferryland, newfoundland

Vervoer

Petty Harbour bereik je het makkelijkst met eigen vervoer, bijvoorbeeld met je huurauto of -camper. Kom je vanuit het noorden of zuiden, rijd dan over Main Road (Highway 10) en sla af over Petty Harbour Road (vanuit het zuiden) of Maddox Cove Road (vanuit het noorden).

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan