Inverness, Nova Scotia

Inverness Nova Scotia Op Cape Breton Island waren vroeger veel steenkolenmijnen. Zo ook in Inverness. In het voormalige spoorwegstation dat dateert uit 1901 kun je een tentoonstelling zien van schilderijen, foto’s en handvaardigheidsproducten, gerelateerd aan het mijnwerkersverleden. Route 19 van Inverness naar Dunvegan wordt één van de spectaculairste routes van Cape Breton genoemd. De weg lijkt boven de zee tegen de rotswanden geplakt te zijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Inverness Miners' Museum

Inverness werd gesticht als Schotse kolonie voor kolenmijnwerkers in de achttiende en negentiende eeuw. Dit museum herinnert aan die periode en is gevestigd in een treinstation uit 1901. Voor een minimale toegangsprijs krijg je een kijkje in het leven van de mijnwerkers, compleet met gebruiksvoorwerpen, boekjes, foto's en tekeningen. Je kunt ook deelnemen aan een tour waarbij je het mijngebied van dichterbij gaat bekijken.   

Inverness Nova Scotia

Ceilidh Trail

Deze route loopt 92 kilometer langs de westkust van Cape Breton Island en verbindt Inverness met Port Hastings in het zuiden. Onderweg maak je kennis met de weidse - soms verlaten - landschappen en de Keltische cultuur. Onderweg heb je regelmatig kans om wilde dieren te zien. Het pad is ook toegankelijk voor fietsers en ruiters. Beginpunten van de route vind je aan Highway 19. De Ceilidh Trail (spreek uit: 'kelie trail') wordt ook wel eens de Celtic Shores Coastal Trail genoemd.

Inversness Nova Scotia

Strand

Inverness Beach is een zandstrand van ongeveer 1,5 kilometer lengte. Het strand is voorzien van kleedhokjes en een kantine, ook is er (in het hoogseizoen) een kustwachtbrigade actief. Ook is er een vlonderpad door het omringende duingebied. 

Inverness Nova Scotia

Omgeving

Margaree Harbour

Op ongeveer een half uur rijden ten noorden van Inverness vind je Margaree Harbour. Dit schilderachtige vissersdorp is een bezoek waard, vooral wanneer je met een excursie mee wil naar Margaree Island National Wildlife Area. Dit rotsachtige gebied ligt voor de kust en is de thuishaven van duizenden zeevogels. De Margaree River die door het plaatsje stroomt, is rijk aan zalm. Naast vissen kun je in dit gebied ook kanoën op de beekjes en riviertjes. 

Margaree River Nova Scotia

Cape Breton Highlands National Park

  Voor ongerepte, wilde natuur ben je op Cape Breton aan het juiste adres. In dit beschermde natuurgebied met zijn spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankust vliegen zeearenden boven je, spelen walvissen in de zee en grazen elanden langs de weg. Beren laten zich wat minder snel zien. Het park herbergt bovendien een derde van de gehele Cabot Trail. Langs de route starten diverse wandelroutes, waarbij de prachtige panoramische uitzichten de moeite waard zijn. Vanuit Inverness is het ongeveer een uur rijden naar Cape Breton Highlands National Park.  

Inverness Nova Scotia
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan