Cheticamp, Nova Scotia

Cheticamp bezienswaardigheden De kleurrijke houten gebouwen in Chéticamp vormen het hart van het Acadische Cape Breton. Diepzeevissen en walvissen spotten zijn hier twee populaire excursies. Ook indrukwekkend is de Bras d'Or Scenic Drive, een prachtige route langs de grote binnenzee en het glooiende landschap ‘where de highlands meet the lowlands’.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape Breton Highlands National Park

Voor ongerepte, wilde natuur ben je hier aan het juiste adres. In het beschermde natuurgebied van Cape Breton Highlands vind je spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankusten. Er leven zeearenden, beren en elanden. Het park bevat een derde van de gehele Cabot Trail. Langs de route starten diverse wandelroutes, waarbij het veelal draait het om de prachtige panoramische uitzichten. Mooie wandelroutes zijn de Middle Head Trail (3,8 km) bij Ingonish en de Skyline Trail (7,5 of 9,2 km) bij Pleasant Bay. Rond Pleasant Bay ligt het meest spectaculaire deel van de Cabot Trail. Na een tocht door de hooglanden doemen aan de kust steile kliffen en rotsformaties op. Vanaf Chéticamp is het ongeveer tien minuten rijden naar de zuidelijkste punt van Cape Breton Highlands National Park.

Cabot Trail

Ceilidh Trail

Een andere mooie autoroute om te rijden is de Ceilidh Trail (spreek uit: kelie trail) door heuvelachtige bouwlanden en langs uitzichten op zee. De route voert door kleine plaatsjes in het gebied van (voormalig) Schotse kolonisten en folklore-muzikanten.

Cheticamp bezienswaardigheden

Les Trois Pignons

Dit museum is gevestigd in een opvallend wit-rood gebouw. De tentoonstellingen behandelen de kolonisatie van Chéticamp door de Fransen, het leven van de Acadiërs en hun kunst (waaronder tapijten). Andere musea zijn de Sunset Art Gallery, met schilderijen en houtsnijwerken van William Roach en de Gallery la Bella Mona Lisa, waar je schilderijen kunt bekijken die vaak licht-cartooneske portretten bevatten.  

Museum

(Wandel)paden

Het Acadische landschap rondom Chéticamp wordt gekleurd door bosland, naaldwouden en de Golf van St. Lawrence. Er zijn diverse trails die je te voet of met een (gehuurde) fiets kunt afleggen, elk met een eigen aantrekkelijkheidsfactor. Zo heb je op de Skyline Trail altijd wel kans om een eland te zien. De lange Cabot Trail is juist geschikt voor een mountainbiketocht. De Acadian Trail (8,5 km rondreis) voert je langs de Acadische kustlijn. Kijk onderweg goed of je een zwarte beer of eland ziet!   

Cape Breton Higlands

Walvisexcursie

Een populaire activiteit in Chéticamp is de walviscruise. Met Cheticamp Whalecruisers vaar je over de Golf van St. Lawrence en speur je het water af naar walvissen – vaak met succes. De boten vertrekken tussen juni en september driemaal per dag. Een tour duurt ongeveer drie uur en vooraf reserveren is aanbevolen.  

Walvissen

Festival de l'Escaouette

Iedere zomer vindt in Chéticamp het Festival de l’Escaouette plaats. Dit festival duurt maar liefst acht weken, en draait om de Acadische cultuur. Bezoek je Chéticamp in de zomermaanden, dan is de kans groot dat je mee kunt genieten van traditionele muziek, dans en theater. 

Vioolmuziek

Feiten

Provincie Nova Scotia
District Inverness County
Oppervlakte 98,67 km2
Aantal inwoners 4000 
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan