Yarmouth, Nova Scotia

Yarmouth bezienswaardigheden Vissersdorp Yarmouth is naar schatting 5000 jaar oud. De meer recente geschiedenis startte in 1759, toen vroege Europese kolonisten Nova Scotia verkenden. Uit die tijd stammen de negentiende-eeuwse huizen van marktkoopmannen, scheepsbeheerders en kapiteins die verspreid door de plaats liggen. Er zijn ook diverse houten kerkjes. Vergeet ook Cape Forchu Lightstation niet te bezoeken, de vuurtoren staat op het zuidelijkste punt van het schiereiland, in een mooi park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cape Forchu Lightstation

Als je vanuit het centrum van Yarmouth oversteekt naar het schiereiland en vervolgens naar het zuidelijkste puntje rijdt, kom je uit bij de beroemdste vuurtoren uit de omgeving. De 23 meter hoge vuurtoren Cape Forchu staat in het Leif Ericsson Park. Je kunt er prachtig wandelen langs de kust. In het voormalige vuurtorenwachtersverblijf is een museum gevestigd over de geschiedenis van de vuurtoren en Cape Forchu.

Yarmouth bezienswaardigheden

Musea

Yarmouth heeft diverse musea, waarvan het Firefighters' Museum of Nova Scotia een van de leukste is. Je duikt er in de geschiedenis van de regionale brandweer en bekijkt de uitgebreide collectie ladderwagens, pompen, brandweeruniformen en oude foto’s van brandweerkorpsen uit Nova Scotia. In het W.L. Sweeney Fisheries Museum komt de geschiedenis van een vissersbedrijf uit Yarmouth tot leven. Meer informatie over de geschiedenis van Yarmouth County krijg je in het Yarmouth County Museum & Archives. Dit museum is gevestigd in een voormalig kerkgebouw. Je ziet er scheepsschilderijen en gebruiksvoorwerpen: van kostuums tot meubels en muziekinstrumenten.

Yarmouth Nova Scotia

Mavilette Beach Provincial Park

Dit zandstrand is anderhalve kilometer lang en wordt beschermd door duinen. Je kunt in het zeewater zwemmen of een wandeling maken door de duinen. Andere mooie provinciale parken in de buurt zijn Ellenwood Lake Provincial Park, Port Maitland Beach Provincial Park en Glenwood Provincial Park. De parken bieden goede mogelijkheden tot wandelen en het spotten van wildlife.

Mavilette Beach Provincial Park

Omgeving

Evangeline Trail

De zuidkust van de Fundy-baai is Acadisch land, waar oud-Franse tradities nog steeds in ere gehouden worden. De Evangeline Trail volgt vanaf Yarmouth de kust en laat je kennismaken met de Europese geschiedenis via de forten, boerderijen, vissersdorpjes en appelboomgaarden van de zonnige Annapolis Valley. De route is vernoemd naar het gedicht ‘Evangeline’ van Longfellow, waarin de tragische geschiedenis van de verdrijving van de Franse kolonisten door de Engelsen in 1755 beschreven wordt. Uiteindelijk zijn veel Acadiërs teruggekeerd naar hun oorspronkelijke koloniën in Nova Scotia. Hun nakomelingen houden de oude cultuur in stand. Bij Cape St. Mary begint de Franse Kust, La Côte Acadienne. In de kleine plaatsjes langs de route domineren kerktorens het gezichtsveld. Er wapperen blauw-wit-rode vlaggen en je ziet overal de goudgele Acadië-ster.

Evangeline Trail Nova Scotia

Le Village historique acadien de la Nouvelle-Écosse

In Lower West Pubnico, op zo’n drie kwartier rijden ten zuidoosten van Yarmouth, kun je je verder verdiepen in de Acadische geschiedenis. Stap terug in de tijd en beleef het dagelijkse leven van Acadische kolonisten uit het begin van de negentiende eeuw. Pubnico is de oudste Acadische regio en de enige gemeenschap waar de inwoners nog rechtstreeks afstammen van de stichters. Bekijk de historische gebouwen, de authentieke begraafplaats en kom meer te weten over de wijze waarop Pubnico de Acadische deportatie uit 1755 overleefde. Het dorp is geopend van begin juni tot eind september.

Pubnico, Nova Scotia

Feiten

Provincie Nova Scotia
Regio Yarmouth
Oppervlakte 11 km²
Hoogte 43 meter
Inwoners 7.000
Tijdzone Atlantic Time Zone (tijdverschil met Nederland: 5 uur vroeger)

Klimaat

Yarmouth heeft een aangenaam klimaat. De maximumtemperatuur ligt in de zomer gemiddeld rond de 28 graden en in de winter rond 16 graden Celsius. De piek ligt in augustus, de temperatuur stijgt dan tot maximaal 30 graden. Januari is gemiddeld de koudste maand, wanneer het kwik tot vlak onder het nulpunt daalt. Er valt het gehele jaar door neerslag, met een piek in november, december en januari.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan