Freeport, Nova Scotia

Freeport Nova Scotia Freeport is een klein vissersdorp op het uiterste puntje van Long Island. Deze landstrook is slechts vijf kilometer breed en ligt tussen de Fundybaai en de Saint Mary's Baai. In deze waterrijke omgeving komen veel walvissoorten voor. Dat schreeuwt om een excursie!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Walvissen spotten

In Freeport kun je tussen half juni en half september op walvisavontuur! Vanaf een boot speur je samen met een bioloog naar de verschillende soorten walvissen die leven in de Fundybaai. Je hebt kans om (dwerg)vinvissen, bruinvissen en bultruggen te zien. Ook leer je van alles over de Noord-Atlantische vogelsoorten, zoals papegaaiduikers. Een boottocht duurt drie tot vier uur. Wil je liever niet het water op? Houd dan je verrekijker gereed op de uitkijkplaats vlak bij Freeport. Ook hier heb je soms kans om walvissen te zien.  

Walvissen Nova Scotia

Brier Island

Vanuit Freeport vertrekt een veerpont naar Brier Island. Dit kleine, natuurrijke eiland is het westelijkste puntje van Nova Scotia. De vissersboten varen er af en aan en de ruige natuur wordt opgesierd door wilde bloemen. De verharde weg houdt even buiten Westport (ferryhaven) op, maar er lopen vele wandelroutes naar de kust van de Fundybaai en Saint Mary’s-baai. Breng op Brier Island een bezoek aan Seal Cove, waar vaak zeehonden liggen te zonnen, of een van de vuurtorens op het eiland. Ook vanaf Brier Island kun je een walvisexcursie doen.

Brier Island Nova Scotia

Feiten

Provincie Nova Scotia
County Digby
Oppervlakte 8 km²
Hoogte 0 meter
Inwoners 300
Tijdzone Atlantic Standard Time (tijdverschil met Nederland: 5 uur vroeger)
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan