Annapolis Royal, Nova Scotia

Annapolis Valley Nova Scotia De zuidkust van de Fundybaai is Acadisch land, in de vroege zeventiende eeuw gesticht door de Fransen. De Evangeline Trail volgt de kust en laat je kennismaken met de oude Europese geschiedenis via de forten, boerderijen, vissersdorpjes en appelboomgaarden van de zonnige Annapolis Valley. In Annapolis Royal is de St. George Street met zijn historische gebouwen het bekijken waard. Een andere attractie is de Fort Anne National Historic Site, met oude vestingwerken, poorten, kruitmagazijnen en een museum. Neem ook een kijkje bij de Port Royal National Historic Site, waar de handelspost en nederzetting uit 1605 nagebouwd zijn. Het in zeventiende-eeuwse kleding gestoken personeel en de demonstraties die er plaatsvinden dragen bij aan de oude ‘look and feel’.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historische wandeling

Verken Annapolis Royal en maak een 'wandeling door de eeuwen'. De meeste historische gebouwen in het stadscentrum vind je aan St. George Street. Loop bijvoorbeeld langs De Gannes-Cosby House, een houten huis uit 1708, en het Adams-Ritchie House (1712). Ook leuk zijn het Farmer's Hotel (1710) en het O'Dell Inn Museum. Je kunt de historische wandeling op eigen gelegenheid maken, maar je kunt tegen een kleine vergoeding ook deelnemen aan een rondwandeling die wordt begeleid door een gekostumeerde gids.  

Annapolis Valley Nova Scotia

Fort Anne National Historic Site

Fort Anne National Historic Site werd geopend in 1917 en is te herkennen aan het langgerekte gebouw met drie witte schoorstenen. Op deze historische locatie kun je onder andere een muurschildering bekijken waarop belangrijke gebeurtenissen zijn afgebeeld die zich de afgelopen 400 jaar rond Annapolis Royal voltrokken ('Fort Anne Heritage Tapestry'). Wandel vervolgens over het groene terrein, breng een bezoekje aan de historische begraafplaats, geniet van het weidse uitzicht en struin langs poortjes en oude kanonnen. Er valt overal wel iets te ontdekken. 

Annapolis Valley Nova Scotia

Port-Royal National Historic Site

Port-Royal werd in 1605 gesticht door Franse ontdekkingsreizigers. Men werd hartelijk ontvangen door de Mi'kmaqs die het gebied oorspronkelijk bewoonden; zij leerden de Fransen hoe te overleven in het nieuwe klimaat. Het Port-Royal National Historic Site dat je vandaag de dag kunt bezoeken geeft je een indruk van de leefwijze van de eerste kolonisten. Neem een kijkje in de smidse, gluur binnen bij het gouverneurshuis en verbaas je over de primitieve keuken. De nederzetting Port-Royal is een replica; de Britten hadden de vestiging in 1613 namelijk platgebrand toen zij het gebied overnamen en 'Annapolis Royal' doopten.

Annapolis Valley Nova Scotia

Annapolis Royal Historic Gardens

De tuinen van Annapolis Royal Historic Gardens hebben allemaal een eigen thema. Zo vind je er een Victoriaanse tuin, een rozentuin ende Acadian Garden, die een indruk moet geven van het leefgebied van de eerste kolonisten. Struin over de wandelpaden tussen het groen, pluk blauwe bessen en kijk of je kikkertjes ziet. Je kunt je bezoek afsluiten bij het Garden Café. De tuinen zijn te bezoeken van mei tot en met oktober, tussen 09:00 en 17:00. De toegangsprijs is plusminus 10 dollar per persoon (wijzigingen voorbehouden).

Annapolis Valley Nova Scotia

Evangeline Trail

Deze toeristische (auto)route meandert 292 kilometer van West-Nova Scotia naar het Minas Basin, door de Annapolis Valley naar de Golf van Maine. Annapolis Royal ligt ongeveer halverwege de route. De Evangeline Trail verbindt Mount Uniacke met Yarmouth. Onderweg passeer je stille inhammen, vuurtorens, kerken, grotten, havens en ruige landschappen met hier en daar appelboomgaarden. De route werd vernoemd naar het boek Evangeline van Henry Wadsworth Longfellow.

Annapolis Valley, Nova Scotia

Omgeving

Kejimkujik National Park & Historic Site

Kejimkujik National Park bestaat uit twee geografisch gescheiden delen. Het grootste gedeelte bevindt zich op het Nova Scotia Peninsula, het kleinere Kejimkujik Seaside ligt bij Port Joli aan de Atlantische kust. Uniek is dat Kejimkujik het enige nationale park in Canada is dat ook een National Historic Site is: naast mooie wildernis bestaat het park namelijk uit tientallen archeologische vindplaatsen. Je kunt slechts een klein stuk van het park per auto of camper bereiken, voor het grootste (en mooiste) deel van het park zul je te voet (of per kano) verder moeten. Het is vanuit Annapolis Royal ongeveer drie kwartier rijden naar Kejimkujik National Park.

Kejimkujik National Park, Nova Scotia
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan