Cardigan, Prince Edward Island

Cardigan Cardigan ligt op het platteland in het oosten van Prince Edward Island. Hoewel het dorpscentrum met een theesalon en nijverheidswinkeltjes wel wat vermaak biedt, is het vooral de omgeving die Cardigan interessant maakt. De voornaamste attractie rondom Cardigan is de Points East Coastal-autoroute langs de oostkust. Je begint (of eindigt) ongeveer bij Hillsborough Bay en rijdt richting East Point (of andersom). Cardigan ligt ongeveer op de helft van de route. De route voert je langs (eenzame) kustlijnen en groene landbouwvelden, bossen, rivieren en vissersdorpjes. De Confederation Hiking Trail is met 110 kilometer een walhalla voor de wandelliefhebber, en voert door het hart van Cardigan. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Confederation Trail: Deze lange wandel- en fietsroute doorkruist ongeveer heel Prince Edward Island. De route is een 'geocaching hotspot', er zouden meer dan 1900 punten zijn aan de route waar je met gps-coördinaten iets kunt vinden. De 110 kilometer lange route loopt ook door het hart van Cardigan. Je kunt het pad een stuk oostwaarts volgen richting Brudenell River Provincial Park en Georgetown, of Zuidwaarts richting Brudenell en Montague.

Vissershaven: Vergeet de pittoreske vissershaven van Cardigan niet te bekijken. Als je wat verder het eiland op gaat, zijn er allerlei buitenactiviteiten mogelijk, zoals kanoën of kajakken op de rivieren of in de baai, windsurfen, boottochten maken (zoals bijvoorbeeld walvisexpedities) en paardrijden.  

Points East Coastal Drive: Deze lange autoroute kronkelt over de oostzijde van Prince Edward Island. Zo ook langs Cardigan. Leuke stops onderweg zijn:

Orwell Corner Historic Village: Leer hoe de Schotse kolonisten die ooit op Prince Edward Island woonden, hun landbouw bedreven. In dit gerestaureerde dorpje vind je ook een postkantoor, school, kerk, molen en boerderij met schuren.

Souris: Souris ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Cardigan. De vissersplaats telt 1200 inwoners en het draait er nog altijd om de vangst van bijvoorbeeld kreeft, krab, sint-jakobsschelpen en toerisme. Ook zijn er kunstwinkeltjes en restaurants.

Red Point Provincial Park: Dit prachtige strandgebied ligt ongeveer 40 minuten rijden ten noorden van Cardigan. Hier, tussen Souris en East Point, vind je erg fraaie stranden. Vaak zijn de rotsen rood. Daartussen liggen duinlandschappen met fijn wit zand. Veel stranden zijn niet geschikt om te zwemmen, maar wel voor een wandeling.

Omgeving

Northumberland Provincial Park: Dit park ligt ongeveer veertig minuten ten zuiden van Cardigan. Je hebt er een prachtig uitzicht op zee, waar regelmatig grote boten voorbij varen. Het park is populair, je kunt er overnachten. Klifzwaluwen vliegen af en aan en bouwen nestjes langs de kustlijn. 

Greenwich Prince Edward Island National Park: Mooi strand, indrukwekkende 'wandelende' duinen en bos. Gemarkeerde wandelpaden brengen je door duinen en vochtige gebieden.

Strand: Wil je graag zwemmen, dan kun je helaas niet overal zomaar een duik nemen. Breng een bezoek aan Spry Cove in Sally's Beach Provincial Day Park, ten zuiden van Cardigan. 

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!