Saint-Michel-Des-Saints, Québec

Saint michel des Saints Het kleine dorp Saint-Michel-des-Saints ligt in de Lanaudière-regio, die zich uitstrekt tussen de Saint Lawrence-rivier en de Laurentian Mountains. Het zuidelijke deel van de regio telt veel boerderijen en historische plaatsen, het centrale deel is een geliefde vakantiebestemming vanwege de vele meren en natuurlijke attracties. Het noordelijke deel, waar Saint-Michel-des-Saint tot gerekend wordt, bestaat uit bossen en wateren. Nabij Saint-Michel-des-Saints liggen de meren van Durand, England en Kaiagamac.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Saint michel des Saints

Lac Taureau

In 1929 bouwde men een dam in de Matawin River. Hierbij ontstond direct ten noorden van het dorp het Lac Taureau, een waterreservoir met een totale oppervlakte van 95 vierkante kilometer. In het merengebied liggen zestig eilandjes, die onbewoond zijn. Het regionale park dat bij Lac Taureau ligt, behelst de grootste watermassa binnen twee uur rijden van Montréal. Het park telt verschillende stranden en wilde baaien en is geschikt voor watersporten zoals kajakken, zwemmen en kanoën. Via Auberge du Lac Taureau zijn excursies op en om het meer mogelijk.

Omgeving

Parc national du Mont-Tremblant

Saint-Michel ligt ten noordoosten van het nationale park Mont-Tremblant, dat met zes grote rivieren en vierhonderd meren en stroompjes een paradijs voor kanoliefhebbers is. In het park leven veertig verschillende zoogdiersoorten, waaronder de wolf. Via ferrata du Diable is een populaire klim- en wandelroute in de bergen. Verder zijn er talloze korte en langere wandelingen en voor backpackers is er een netwerk van 80 kilometer aan paden, inclusief tien berghutten waarin overnacht kan worden.

Parc Régional Des Sept-Chutes

Op ongeveer drie kwartier rijden van Saint-Michel ligt het regionale park Sept-Chutes. Je vindt hier twaalf kilometer aan wandelpaden rond Mount Brassard, op een hoogte van 700 meter. Het park telt verschillende uitzichtpunten en zeven watervallen.

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!