Point Reyes National Seashore

Door Cleem Lan en Sebas - 07-09-08 07:11 Hallo allemaal,

Daar zijn we weer, we hebben tot nu toe regelmatig beschikking tot draadloos internet. Gisteren zijn we aangekomen in Point Reyes, dit is een nationaal park dat onder de toeristen niet zo heel erg bekend is, maar onder de Amerikanen des te meer. Het park ligt ongeveer 50 km ten noorden van San Francisco aan de kust. De kust is er erg ruig en je treft er veel Pelikanen, zeeleeuwen en af en toe kun je walvissen zien. De rotsen lopen recht de zee in.

Vandaag hebben we de Chimney Rock Trail gelopen, een mooi wandeling over de rotsen met spectaculaire uitzichten recht naar beneden. Er lagen veel zeeleeuwen te zonnebaden, we zagen pelikanen en je kunt er af en toe walvissen zien, we hebben ze helaas niet gezien.

 
Chimney Rock Trail

De wandeling op zich was niet erg zwaar, maar doordat Cleem Sebas droeg met de draagzak en ik een rugzak vol camera's etc, werd het iets zwaarder. Het weer is hier overigens erg warm op het moment dat maakt ook dat het een behoorlijke kluif was. Toen we terug gingen werd ons een lift aangeboden door een Amerikaans stel, Cleem is met Sebas meegereden, omdat de auto vol lag met roeispullen ben ik het laatste stukje naar de camper gelopen. De Amerikanen zijn erg behulpzaam, zeker als ze zien dat je met een kind bent.
Op de terugweg hebben we nog een paar boodschappen gedaan en zijn we gaan koken, we hebben heerlijk buiten gegeten. Toen Sebas sliep hebben we nog even buiten gezeten met een kampvuur, Roseetje en een biertje.
Morgen gaan we naar een Reservaat waar Elanden zijn, op dit moment zijn de mannetjes druk bezig met een harem te vergaren, dus ben benieuwd. Daarna gaan we de Earthquake Trail lopen.

Groetjes,

Lan, Sebas en Cleem
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata