dag 5 t/m 10

Door Jaap & Sarah - A long time ago Hallo, daar zijn we dan eindelijk weer. We hebben in de Rocky gezeten en volgens de parkwachters ben je dan echt aan het camperen en daar hoort internet niet thuis. Het is echt overweldig geweest, we hebben zo veel gezien en veel gelopen.De eerste dag dat we onderweg gingen naar de Rocky kwamen we deze bighornscheep tegen, ze liepen echt op hun gemak de weg over, het is tenslotte hun gebied. Daarna hebben we de volgende lake bezocht Emerald Lake, deze was erg groen echt een plaatje. Hier hebben we een trail van 2 uur gelopen om de lake heen. Daarna zijn we naar de volgende lake gegaan, Lake Louise dit is de bekenste lake van heel Canada.
Het is er echt heeeeel erg toeristche, wat as het er druk ook weer veel chineese die denken dat ze alleen op de wereld zijn. Goed het was wel erg mooi!
Ook hierna weer naar een lake, en wel Moraine lake. Deze vonden wij zelf mooier, dit omdat het veel stiller was en je rustig rond kon lopen. Dat hebben we dan ook weer gedaan, we hebben het meer rond gelopen. Ik moet zeggen we hebben op een dag erg veel gelopen en waren op het eid ook bekaf.We hebben overnacht in het plaatje Banff, dit is een klein leuk plaatje. Maar ze  hebben hier ook echt alles, zelfs de duurste merken verkopen ze hier. We zijn hier in de Hotpools geweest even bij komen een uurtje in 39 graden water, en daarna waren we kapot. Daarna door Banff National Park gereden, de bergen zijn prachtig en ze hebben allemaal sneeuw op de toppen. We hebben zelf nog tussen de sneeuw gelopen, het is nog niet allemaal weg gesmolten. Van Banff National Park gaat het over in Jasper National Park, daar zijn we naar Icefield Glacier gelopen. Het was er erg koud en winderig. Ook deze Glacier heeft te leiden onder het broeikasefect, in de loop van 10 jaar is er erg veel weg gesmolten.Toen we dachten dat we de dag erop hadden zitten, en we een overnachtingsplek aan het zoeken waren, kwamen we BEREN tegen. Moeder beer met haar jong, we zijn echt een tijdje stil geweest! We stonden bovenaan de weg en ze kwam echt op ons af richting de weg, dus wel even de camper in gevlucht.Zo dat was het dan weer even van ons, we hopen nu wel wat vaker wat van ons te laten horen.
Nu gaan we op weg naar Gray Wells, de volgende National Park.
Het weer laat het wel nu wat af weten, het regent  zo af en toe.

Groetjes Sarah en Jaap

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Primeur! Bekijk de IMAX-film Into Nature's Wild tijdens onze infodagen
op 3 en 17 september
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!