Sequioa National Park / Yosemite

Door Erik en Jeanne van Rozendaal - A long time ago Zaterdag 31 juli
Hoi hoi hier zijn we weer, mogelijk voor de laatste keer voor onze terugreis.
Donderdag zijn we naar Sequioa National Park geweest. We hadden hier ook een mooie (natuur)camping en hebben in plaats van een zwembad heerlijk in de rivier gezwommen:kraakhelder.Het roept bij Jeanne herinneringen aan vroeger op: (leren) zwemmen in de Maas in Wanssum. 

Sequioa National Park is weer rijk aan natuur !
Veel haarspeldbochten om weer hoog (10,000 feet is ruim 3.000 meter) te komen en dan ook weer naar beneden natuurlijk. 
Deze (sequioa)boom is het allergrootste levend wezen op aarde ! 2200 jaar oud en zoals jullie zien te groot voor op een foto !
Werkelijk onvoorstelbaar ook al sta je ervoor.Zie je: hij is groot en ik ben klein !

Vrijdag naar ons laatste park van ons programma: Yosemite ! De kortste weg naar de volgende camping was door het park, dus alvast weer veel moois ervaren en "meegepikt".
We werden aangenaam verrast toen we uit een tunnel kwamen met deze looking out !
El Capitain ! De grootste vrijstaande rots ter wereld. Mooi park met mooie verschillende bomen en rotspartijen. Doorgereden (sla-om/sla-om) met een groot stuk onverharde weg. Ook hier is men steeds bezig de wegen goed te onderhouden: road works!
Weer een mooie camping waar Erik de sirloin steak van 750 gram op de barbeque geslingerd heeft.
Heerlijk en weer buiten eten en in de natuur slapen.
's Avonds nog het uitgebreide programma voor zaterdag uitgezet met 3 wandelingen. Hier hadden we echt zin in. Zaterdagochtend klaar voor de start en juist voordat we willen wegrijden worden we door de buurman erop geattenderd dat de watertank (douche- en afwaswater) loshangt. Die is blijkbaar op de onverharde weg aan een kant afgebroken. Hier kunnen we niet mee rijden. "Blij"dat we hier zijn aangekomen !
Na ruim een uur bellen en wachten met de ÄNWB van Cruise America wordt ons beloofd dat er een monteur uit de buurt komt. Het is tenslotte zaterdag, ja, en voor ons een vakantiedag. Omsteeks 15.00 uur zal hij komen. Dat wordt geen Yosemite, maar het zwembad hier ! We hebben nog gebeld na 16.00 uur, hij zegt dat hij zal komen en daar vertrouwen we op. 
Ondertussen onze koffers alvast gepakt en Jeanne de grote schoonmaak gedaan en zo draaien we ons programma om. Morgen vroeg naar Yosemite en vandaaruit door naar de laatste camping in San Francisco. Deze camping ligt 9 km.van het inleverpunt v an ons huis-op-wielen. Voor 9.00 uur inleveren, naar het hotel en dan hopelijk nog een dagtour in San Francisco.
We wensen jullie alle goeds en tot gauw.

Heel veel lieve groetjes van Erik en Jeanne.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan