7 augustus

Door familie Reinbergen - A long time ago
Vandaag rijden we van San Diego naar Palm Springs, ongeveer 233 km. Gisteren naar San Diego Zoo geweest. Het was er druk en het doet denken aan Burgers Bush. De temperatuur was aangenaam, zo’n 22 gr. . De hoofd atractievan het park: de Pandaberen, hebben we helaas niet gezien want er stond een enorme rij te wachten. .Eind van de middag naar Imperial Beach. Thomas en Boris waren dapper en sprongen in de koude golven. In de verte de vliegdekschepen van de US navy zien liggen. Veel helicopters vliegen af en aan op zoek naar mexicano’s die illegaal de grens over willen. Tutijuana, de eerste Mexicaanse stad, ligt op een ½ uur rijden. Bekend van smokkel, drugs en meer spannends.  Diner at Subways, waar gezonde broodjes aangeboden worden die je helemaal naar wens kunt samenstellen met een berg sla, tomaat , avocado, spinazie meer gezonds. Bij het broodje krijg je een beker frisdrank naar keuze van 1,4 liter voor 0,99 dolar. (= 66 cent). Daar houden we van…..
Vanochtend opgebroken op de de Koa camping San Diego. Vin had natuurlijk alweer vrienden gemaakt met de Amerikaanse buurtjes in hun reuzecamper. Ze wonen 8 minuten van de camping, maar komen hier regelmatig om te relaxen tussen de andere mega campers en dito auto’s. Wat een vehikels zie je hier. Zuinig rijden? Nog nooit van gehoord hoor. In de campingreglementen staat ook dat het niet wenselijk is dat je je campingwasje buiten te drogen laat hangen. Dat vindt men nogal “unsightly”. Aangeraden wordt om toch vooral de droogautomaten te gebruiken! Wat betreft milieubewustzijn lopen we in NL. echt wel een paar stappen voor.
Boodschappen doen. Een excursie op zich: we waren in de reuzelsupermarkt”Food4less” Een soort Aldi in het kwadraat. Met verbazing hebben de reusachtige knalroze en turqoise taarten bekeken en de megaverpakkingen donuts en cupcakes. Heel veel soorten groenten en fruit die we niet kenden, van cactusbladeren tot bijzondere mangosoorten en veel soorten thee. Heel erg gericht op de Mexicaanse bevolking. Die hier geloof ik in de meerderheid zijn. Er lijkt wel een tendens te zijn tot gezondere voeding. Er wordt gewezen op het belang van minder calorieën en meer vers fruit en groenten, ipv alles voorverpakt en veel vet en zoet. Maar veel te dikke mensen en ook kinderen vallen hier echt niet op.
Terwijl ik dit aan het typen ben, rijden we op de 10-baans highway richting Palm Springs. Het hobbelt en rammelt wel in zo’n camper. Vreemd ook dat er aardewerk serviesgoed in de kastjes staat. Elke keer weer een verrassing of alles nog heel is na een ritje.
Benieuwd naar Palm Springs, oase in de woestijn. De temperatuur zal er rond de 40 graden zijn.
Inderdaad het is hier heet maar volgens de campingeigenaresse is dit nog niks……Wat heerlijk dat we airco in de camper hebben. Onderweg van S.D. naar P.S. zagen we het landschap veranderen van veel groen met sinaasappelboomgaarden en cipressen naar steeds steenachtiger, ruiger,droger. Vlak voor P.S. een enorm windmolenpark, zeker over een lengte van 10 km. Er staat blijkbaar altijd genoeg wind in deze woestijn om dat rendabel te maken. Palm Springs zelf is een uitgebreide stad, zonder hoogbouw. Veel palmbomen natuurlijk en veel luxe winkels, vooral dure automerken. Geld genoeg hier. Gemiddelde temp.in de zomer is 40 tot 45 graden. Maar alles is airconditioned of course. Naar de mall geweest waar de winkels uitpuilen van luxe en veel. Omdat we daarna geen zin hadden om te koken zijn we naar downtown gelopen om daar iets te eten bij de Great Wall. Chinees, maar erg lekker.
Morgen vroeg opstaan want het is 650 km naar de Grand Canyon. Op deze camping is geen wifi, dus kunnen we vandaag niet verzenden. Hopelijk lukt het morgen.

Goedemorgen,
heerlijk geslapen. Om 7 uur opgestaan en de jongens hebben een zwemwedstrijdje gedaan in alle vroegte. Vandaag rijden we naar de Grand Canyon, van 40 graden hier,  naar regen en 13 graden, da's andere koek.
Tot later
 
 
I
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!