Zion national park

Door familie Reinbergen - A long time ago Vanuit Bryce naar Zion National Park is zo'n 100 km. Een mooie weg door  de roze-oranje rotsen van Utah. Door wegwerkzaamheden wordt gewaarschuwd voor lange delays. Maar 30 minuten oponthoud  dat stelt toch helemaal niks voor. Op de Watchman campground vinden we een plekje om te overnachten. Dit is een staatscamping, midden in het park. We staan vlakbij de snelstromende rivier de Virgin, die door de hele canyon stroomt. De jongens gaan al snel het water in met waterschoenen aan de voeten. Heerlijk koel water met flinke stenen waar je op kunt gaan zitten. Er vliegen kolibrietjes en felrode en blauwe vogeltjes rondom.
Met de shuttlebus gaan we naar Zionlodge. Vandaaruit maken we een wandeltocht naar de "lower emerald pool". Een mooi tochtje van ruim een uur waarbij je onder en over watervallen heen wandelt. Vergeleken met onze "hike" in Bryce canyon.

's ochtends zien we een paar grote oren door het raam van de camper: er staan twee" muledeer '', herten met reusachtige oren, op hun gemak te grazen. We stappen naar buiten om foto's te maken, en ze blijven rustig staan. Duidelijk gewend aan mensen en minstens zo nieuwsgierig als wij. Na een minuut of 10 houden ze het voor gezien en huppelen ze elegant de wei in. Mooi kadootje zo op de vroege ochtend. Na nog een duik in de rivier (B en T) breken we het boeltje weer op. En daar gaan we weer. Nu op naar Vegas.
Direct buiten Zion ligt trouwens een lieflijk dorpje, Springville. Romantische houten huizen temidden van appel en perzikboomgaarden. Ook dit plaatsje is ooit begonnen als mormonen nederzetting. Ze dachten hier de hemel op aarde gevonden te hebben, zo mooi vonden ze deze groene vallei temidden van de oranje bergen. Vandaar de naam Zion.
Na Springville en St-George wordt het alsmaar droger, stoffiger en heter. Terug in de desert. Over 3 uur komen we aan in Las Vegas. Daarover later meer maar nu  gaan we op zoek naar een Apple-store (help)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan