Vervolg van ons avontuur

Door Veerle Sap - A long time ago

Zo bloggers, waar waren we gebleven?

Na een nachtje motel in de voorstad bezoeken we Salt Lake City. Het zoute meer hebben we enkel in de verte zien liggen. Downtown SLC is het veel rustiger dan verwacht, ondanks de 3 miljoen inwoners. We bezoeken The Temple Square van de mormonen. Je ziet ze hier talrijk lopen in een wit hemd met das of voor de vrouwen: antieke, conservatieve lange rokken en bloesjes zonder decollete.

We werden niet aangesproken, maar ik beging de fout om aan de vrouwelijke taxichauffeur te vragen wat nu het concrete verschil is met de Rooms-Katholieke Kerk. Had ik maar mijn mond gehouden, we waren bijna bekeerd.

Enfin, eens terug in het motel zetten we aan richting Great Basin. Een hele eind! Zien hoever we geraken... Dat bleek in het ministadje Delta te zijn (5 straten groot).

We hebben dan ook een soort oponthoud gekend, waardoor we een omtoerke moesten maken. Dat vertellen we thuis wel, tipje van de sluier: we hebben de binnenkant van de gail in Fillmore gezien, en doen ineens onze bijnamen alle eer aan :-)

Het was ondertussen al pikdonker en niks was verlicht op straat. Ze waarschuwden ons dan ook voor overstekende koeien en antilopen (again in the middle of nowhere).

Motelletje in Delta dus....

De volgende dag reden we door naar Great Basin, waar we de Lehman- grotten bezochten en de bergen en bossen van het NP. Eens erdoor, opnieuw Interstate 15 South naar Las Vegas. Het schemert weer, alhoewel de zon hier pas om halfnegen ondergaat. De hitte wordt erger. Op 50 mijl voor LV overnachten we in The North Shore, Een supertof motel (met zwembad en zeer vriendelijke mensen) in het stadje Logandale in de woestijn. 114 F ofwel 46 gr C, wat is dat wennen als Belg, waar Frank Deboosere nog steeds onze zomer "normaal" vindt. We eten in een typisch Amerikaanse eettent: Sugars. De slaatjes zijn heerlijk en vooral GROOT! Zoals alles hier trouwens. Vraag je een kleine Diet Coke, krijg je een megabeker die altijd gratis bijgevuld wordt. "Wat als je dan een maxi bestelt?" vraagt Nancy zich af: "Krijg je dan een emmer?"

De volgende dag rijden we door naar The Valley of Fire. De rode rotsen met Indiaanse petrogliefen zijn adembenemend....de hitte ook. (zie ons filmpje op FB)

Onderweg naar LV, zien we in de woestijn, kleine zandtornado's. En ineens: the skyline... De GPS leidt ons zonder moeilijkheden tot ons hotel op the strip.

LUXOR: een immense piramide. Nancy's mond valt open. Eens binnen en op de kamer: nog een beetje meer open. En na een hielspooronvriendelijke avondwandeling op de LV-Boulevard, staan haar kaakbeenderen stijf!

Alvorens een ritje in de rollercoaster  en een zicht op de Bellagio-fonteinen, wil ik de Oasis-pool van de Luxor eens exploreren. En explosief was het, zeker toen ik een verkeerde deur opende en het hotelalarm afging!! Wegwezen met de bijpassende pokerface, hier in het casino.

Ach, nu liggen we te bakken en zullen als 2 kreeftjes morgen gaar zijn voor de soep. Drie nachtjes Vegas en dan zondag naar Death Valley, waar het nog 10 gr C warmer is.

We houden jullie op de hete hoogte,

Thelma & Louise

Reacties

Marie A long time ago

Niet helemaal smelten he zodat we jullie nog terug kunnen zien komen.

Tof daar allemaal . Wel ben ik nieuwsgierig geworden jullie hebben weinig tip van de sluier opgelicht zenne.

Groetjes Marie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!