Bryce Canyon en Capitol Reef

Door Wilma Grefhorst-Jeths - 26-05-2012 05:21

 

Lieve Allemaal,

Verder met ons reisverslag. We gaan op 22/5 vroeg uit de veren om dwars door Zion naar Bryce Canyon National Park te gaan. We rijden door een tunnel die zo laag is dat ze het verkeer voor ons stil moeten leggen. kosten $ 15,00; dan mogen wij met onze enorme camper door het midden van de tunnel naar de andere kant. Al vroeg zijn we op de camping vlakbij het Bryce Canyon park. Met de shuttlebus diezelfde middag nog het park in. De Navajo trail gelopen, een heftige klimpartij maar wel door spectaculair landschap kijk maar naar de foto's, zodra we die kunnen uploaden.

23/5 Weer het park in naar het bovenste punt om langs de rand van de canyon terug te wandelen. We zijn diep onder de indruk van al het moois. We maken zoveel foto's, dat we met opslagproblemen te kampen krijgen alle USB-sticks zijn vol.
Diezelfde dag gaan we nog op weg naar Torrey een plaatsje dichtbij Capitol Reef National Park. De rit er naar toe over highway 12 is weer schitterend. Alweer mooie uitzichten, het houdt gewoon niet op. Het is hier een stuk frisser, koude wind.

24/5 Na een koude nacht op weg naar het park. Bij het visitor center 2 wandelingen uitgezocht. Voor de eerste naar Capitol Gorge moesten we over een dirt road. 
Dat hebben vooral Hilly en Wilma geweten, we werden helemaal door elkaar gehusseld. De wandeling was opnieuw de moeite waard.
 Op naar wandeling 2, naar Hickmans Bridge een natuurlijk gevormde brug in de bergen. Het eerste stuk was behoorlijk klimmen en Hil ging bijna op haar gezicht. Een dikke bult onder de knie, maar die bikkel loopt gewoon door. Op weg terug naar de camping nog even 7 mijl omrijden om drank te kopen bij de state liquor store. We zitten in Utah en daar is bijna geen drank te koop.

25/5 Een reisdag door de dessert, er steekt een zandstorm op en we gaan op zoek naar een camping dicht bij Arches Nat. Park. Dat is nog niet gemakkelijk want dit weekend is Memorial weekend dus ook de Amerikanen zijn op pad. Gelukkig bij de 2e camping vinden we een plaatsje voor 1 nacht. Morgen zien we wel weer verder.

Reacties

Johan en Corrie Droppert 26-05-2012 13:58

Prachtig allemaal!
Mooi om te zien,jullie genieten wel zie ik.
Fijne tijd verder.

groetjes.

Jolanda 27-05-2012 11:18

Wat een avontuur!

marry overweg 29-05-2012 10:29

Mooi zeg! Schrijf jij alles Willy? Fijn om zo op de hoogte te blijven. Dat wordt nog wat met foto's kijken!
Veel plezier en doe voorzichtig allemaal, tenslotte zijn jullie geen berggeiten!!!
Veel liefs xxxx

Angeniet 30-05-2012 09:43

Wat zullen jullie je ogen uitkijken dat doen wij hier nl al bij het bekijken van de foto's.
Geniet maar van al het moois

Dikke kus van uit wageningen

Ariën & Ria 30-05-2012 13:22

Super! maar doen jullie wel voorzichtig? We wachten weer met spanning naar het volgende verslag.
Hartelijke groet, Ariën en Ria

Arno en Jack 31-05-2012 15:41

Wat een geweldig verhaal zeg! Foto,s kijken we thuis even omdat we nu vanaf Texel snel even checken. Vandaag een regenachtige dag maar voor de rest hebben we het nog goed gehad. Het zal niet zo mooi weer zijn als bij jullie!
Misschien moet ik Arno maar even ompraten om eerst ook maar eens zo,n trip te doen en dan weer naar Oz te vertrekken! ;-)
Het klinkt allemaal geweldig!

Dikke kus van ons

marry overweg 01-06-2012 21:54

Dag lieve vrienden, wat een prachtige foto's en wat een bizarre landschappen! Het ziet eruit alsof het bloedheet is, heel bijzonder allemaal.Wat zal Holland weer saai en plat zijn!Hier is alles OK, het weer is niet zo lekker. Met jullie huis is alles ok, Leonie en Martijn zijn er dit weekend. Jullie straat is helemaal opgebroken, nieuw asfalt en de spreng wordt nu doorgetrokken. Ik zal blij zijn als jullie er weer zijn! Veel liefs en ook hartelijke groeten aan Hilly en Johan.Geniet van het laatste stuk van jullie vakantie. xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan