We zijn weer thuis

Door Zwany en Robert - A long time ago

We zijn weer na onze geweldige reis naar Canada met Tioga Tours. Een geweldige vakantie waarin wij het natuurlijk heel erg fijn vonden om onze Jeske na ruim 1 jaar weer te zien. We zijn nu al bijna twee weken weer thuis en eerlijk is eerlijk, het is een hele klus om foto's uit te zoeken, Daarnaast hadden wij het weekend erop alweer een uitje naar de Gentse feesten en door het vreselijke  ongeluk met de MH17 was ik niet heel erg in de stemming om hier allerlei mooie gezellige foto's neer te zetten, en vond het ook niet zo gepast, maar dan nu toch nog.

Ik heb een selectie gemaakt, in dagen maar ook in het soort foto's. Ik hoop dat ik ze hier ook zo kan neer zetten maar het uploaden is wat lastig.

We hebben een geweldige reis gemaakt , niet in de laatste plaats te danken aan onze dochter en Tioga, wat een geweldig mooi land is Canada, we zijn er ons van bewust dat we nog maar een heel klein gedeelte van gezien hebben en we gaan dan ook zeker nog eens terug.

We hebben heel verschillende soorten campings bezocht, hele mooie , natuurlijke met ruime plaatsen maar ook rijtjes campings waar absoluut geen natuur of privacy was. Wel was er altijd plaats !

De camper is heerlijk en er is makkelijk mee te rijden, maar de inrichting (bestek, borden etc minimaal stoeltjes) minimaal. Kijk dus goed wat je nodig hebt, zo misten wij een garde, (mixer is er uiteraard niet) koffie pot en filter,schaar, toaster aangezien hier alles getoast wordt. De magnetron hebben wij niet nodig gehad ! Gelukkig hebben wij er een dochter wonen, dus londen het een en ander meenemen van haar huisraad ! rijtjes camping

Let op de kilometers, je kunt thuis een mooie route hebben uitgestippeld maar de mooie plekje liggen vaak kilometers ver van de autoweg ( bv 30 km heen en 30 terug en dat is niets in dit land) waardoor ongemerkt je veel meer kilometers maakt

Nog even wat wij nu heel bijzonder vonden aan Canada, al eerder opgesomt maar nu met aanvullingen:

Typisch Canadees =

Vriendelijk zijn in het verkeer, elkaar voor laten gaan en niet opwinden.

Stopborden op elke kruising en alle straten. Wie het eerst komt mag het eerst. Geweldig en wat scheelt dat een stress !

Gewoon stoppen op de weg als je een beer, geit, elk, lynx ziet en dan ook nog uitstappen.

fietsen en wandelen op de autoweg.

Tim Hortens, daar drink je koffie.

Overal wordt gevraagd, hoe gaat het met je ?

Altijd 10 % of meer fooi geven.

Groot groter grootst vooral de auto,s en caravans, Met verwondering bekijken we iedere keer hoe de mensen met gemak met die grote bakken om kunnen gaan.

Veel hoorden we dat het veel duurder hier is,nou dat valt mee,als je goed uitkijkt, vlees op brood is goedkoper, maar bv strooikaas is niet te betalen.

Plastic verpakkingen zijn hier veel handiger dan in Nederland en veel beter afsluitbaar !

Veel containers waar je afval in kwijt kan ( Bearproof) overal te vinden !

Zo ook asbakken voor de sigaret rokende medemens .

Alle parken en openbare gelegenheden zijn rookvrij !

Overal zijn washrooms te vinden (toiletten) en is overal gratis !

De meeste restaurants ed hebben gewoon vrij wifi waar door bijna niemand hier een mob heeft met internet omdat je wel ergens op internet kan (onbetaald)

De wegen zijn tamelijk slecht maar dat is niet zo gek omdat het hier lang en veel vriest en sneeuw ligt.

Verbaast waren we over het geweldig mooie weer hier, nu al bijna 3 weken stralend mooi weer en warm, nachten vrij koud waardoor je lekker slaapt.

Onze Jeske hier heet Jess. :) want onze namen kunnen ze niet goed uitspreken.

De Canadezen die we hier tegen gekomen zijn hadden bijna allen Nederlandse roots en vinden het leuk om even Nederlands te prate

Het meeleven van de mensen hier met Oranje was hartverwarmend.

Het is een land van extremen, zo rijd je het ene moment door de dessert en het andere moment tussen de sneeuw ! Veel ruimte en natuur en rust !

En verder vinden we de mensen hier erg relaxt, heerlijk !

Reacties

Rietje Vermeulen A long time ago

Fijn dat jullie weer thuis zijn en aan het nagenieten zijn. De lijst is voor ons erg herkenbaar. We hebben genoten van jullie reisverhalen. Misschien tot ziens op de volgende reisbeurs. Hartelijke groeten uit Hoogezand. Rietje en Ad Vermeulen.

R. Bosch A long time ago

dank voor het meelezen , jullie raad en de reacties ! heel erg leuk. We hebben ook een Facebook waar veel op geantwoord is en wat iets makkelijker bij te houden is dan deze weblog. Inderdaad ms op een volgende reisbeurs, want dat we nog een keer gaan is wel zeker !hartelijke groeten terug Zwany en Robert !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan