Dag 18: Yellowstone

Door Margo van Oers - 02-08-2014 15:39

Vanmorgen vroeg uit bed en eerst alle old timers, T-fords, Chevrolets en nog veel meer, bij ons hotel gefotografeerd. Blijkbaar is er vandaag en morgen een bijeenkomst van oldtimers uit heel de VS in Yellowstone.

Gelukkig is het mooi weer en na het ontbijt gaan we Yellowstone in op weg naar Norris Geyser Basin. Hier zijn ook geijser en bronnen te vinden. Wegens de hoge zuurgraad in Porcelain Basin kan hier niets groeien. Ook is de grootste geijser, Steamboat Geyser te zien, Helaas is deze niet zo vaak actief, zijn laatste uitbarsting was een jaar geleden.

Daarna op weg naar Mammoth Hot Springs. Door kalkafzettingen vormen de heetwaterbronnen terrassen en wegens de bacterien vormen dit mooie kleuren. In Mammoth Hot Springs lopen altijd een kudde Moose rond.

Via Tower Roosevelt gaan we opweg naar Canyon village. Onderweg is er een opstopping want er is een beer te zien. Uiteraard gaan we ook kijken, wel vanaf de weg en na enige tijd wordt ons geduld beloond en zien we een jonge beer, super!!

Verder op weg naar Canyon village worden we overvallen door een heftige onweersbui. Het blijft regenen, dus bij Canyon Village snel fotos gemaakt van de watervallen daar.

Helaas blijft het regenachtig en dus heeft het niet veel zin nog enige bronnen bij het Mid Geyser Basin te gaan zien, deze zijn nl het mooist bij helder weer. Dit betekend eigenlijk dat we nog een keer moeten terug komen!

Onderweg naar ons hotel nog een bizon gezien, dus onze dag kan niet meer stuk.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan