Joshua Tree en Palm Springs

Door Sharon Kouwenberg - A long time ago Op het heetst van de dag,  net na het middaguur komen we aan bij Joshua Tree NP. Eerst rijden we staal het informatiecentrum voorbij. ..terwijl een kaart van de omgeving toch geen overbodige luxe is in dit uitgestrekte gebied. Dus een U-turn en gauw rechtsomkeert. Met kaart en aanvullende info over must-sees van de vriendelijke parkranger gaan we op weg.  Ongelofelijk Hoe sterk het landschap verandert terwijl we rijden. Van dor, droog zand met cactussen naar oases met reusachtige palmbomen en indrukwekkende torens van ronde, granieten jumborocks. Zo lelijk vinden we de joshua trees trouwens niet. ... Het eind van de route (met onderweg de beroemde split rock en skull rock) brengt ons naar uitkijkpunt Keys View. 5000 voet hoog en een uitzicht biedend op het onderliggend gebied,  waar op heldere dagen zelfs palm springs en Mexico te zien is.  Helaas is het vandaag wat heiig door de enorme hitte. Vanaf Keys view kun je ook de beruchte San Andreasbreuk zien.  Zoals Martin terecht zei hebben we ons een breuk gezocht, maar pas met Google wisten we uren daarna waar hij lag :-) De auto moeten we daarna in met gevaar voor eigen leven, want tientallen (zo niet honderden) zogenaamde 'killerbees' zijn afgekomen op het lekwater van de airco en vinden het dus echt niet oké dat wij willen instappen..... serieus agressieve beesten en stiekem best eng. ... terwijl wij dachten dat ratelslangen en vogelspinnen de gevaarlijkste fauna was in dit park. Uiteindelijk weten we deze roofdieren te trotseren en zij we onderweg naar de uitgang. Eenmaal bij het hotel in Palm Springs eten we op advies van de dame bij de balie bij Lulu bistro, en dat blijkt een hele goede keuze!  Geweldige ambiance (retro/modern), hip en vriendelijk personeel,  en vooral erg lekker eten tegen een schappelijke prijs.  Voldaan tronen we terug naar het hotel waar we nog even het zwembad en whirlpool induiken.  We slapen  laat,  het is hier zo ontzettend heet. ... (40+) Vandaag,  woensdag,  rustig aan en nog ongeveer tweeëneenhalf uur rijden naar de laatste bestemming van onze reis: santa monica / LA. We kijken uit naar venice beach, de pier en de walk of fame,  maar toch ook naar onze familie en vriendjes en vriendinnetjes. ..... Tot snel!

Reacties

liesbeth/ad A long time ago

Zo...die ellende hebben we ook weer gehad, rustig aan naar de laatste fase van de reis, dan boarden en een goede vlucht neer huis, we volgen jullie wel.We see you.XXXX

Bas A long time ago

Ik schrijf ondertussen even een script mee, straks af te geven bij ene Tarantino...
Tja, in de wilde natuur leven ook wilde beestjes, die graag een..slokje...van..de...airco..wil...wtf? lang leve evolutie!
Sharon wat straal je op die limo-selfie en Martin, sunglasses? too cool dude, too cool..
Reminder; Venice Beach? ..ik wil natuurfoto's!!! En veul! ;-)))
Geniet met volle teugen van de epiloog!
Tot snel.

Jose en Annemarie A long time ago

hey Sharon en familie,

Wat een prachtige foto's van jullie superreis! We zitten hier samen (op het werk) mee te genieten van jullie belevenissen. Geniet nog van de laatste dagen in Amerika en alvast een hele goeie terugreis!

liefs,
je collega's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!