Lake Louise and a lot of people

Door Michael van der Ouderaa - A long time ago

Het weekend in Lake Louise was druk, heel druk. Naast de vele toeristen werd de plaats overspoeld met Canadezen vooral uit Calgary. Omdat de maandag een algemene vakantiedag was, trok iedereen voor een lang weekend naar deze prachtige omgeving. Voor ons was het zaterdag en wasdag. In een prachtige lodge konden wij de wasmachine en droger gebruiken. Door gebrek aan personeel een gesloten bar. Gelukkig aan de overkant nog een mooier hotel waar wij van heerlijke koffie  in luxe ligstoelen in een mooie tuin de wachttijd aangenaam hebben uitgezeten.

De middag naar Maligne falls. Mooie canyon waar de rivier zich met donderderend geraas naar beneden stort. Na afloop door een navigatiefout bij toeval bij Medicine Lake terecht gekomen. Bijzonder meer dat jaarlijks in oktober leeg loopt in het ondergrondse gangenstelsel. Indrukwekkend waren de restanten van een recente bosbrand rond de kop van het meer. Ruim 300 hectare bos door blikseminslag in vlammen opgegaan. Zwarte bomen maar van binnen onaangetast.

Volgende dag nieuwe poging om bij Lake Louise te komen. Helaas maar door alle drukte weer geen parkeerplaats voor onze RV. Toen maar naar Banff gereden. Typisch toeristenplaatsje met een Hot Spring waar het water 41 graden was terwijl buiten de zon scheen op deze warme dag. Hot Springs zijn in Canada populair maar alleen toeristen gaan in de zomer de Hot Spring in. Natuurlijk moet je dit in de winter doen maar zonder bezoek is het Canada gevoel niet compleet. Na een aangename stop in de yoghurt ijssalon en de Irisch pub als cooling down weer terug in Lake louise. De dag van vertrek de ultieme poging om een parkeerplaats te bemachtigen bij Lake Louise. Met Hollandse bravoure onze RV in de berm geparkeerd. Prachtige hike gemaakt langs het meer naar het theehuis bij lake Agnes. Daarna hebben de mannen nog de klim naar de Big Heeve gemaakt voor een fantasties uitzicht op het hele meer met het mondaine chateau Lake Louise. Moe maar tevreden sluiten wij deze dagen af. Morgen naar de andere kant van dit stuk Rocky Mountains om een paar dagen bij te komen in het Kinbasket Lake Resort.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!