Terug naar het vaste land.

Door H.M. Spee - A long time ago

Vroeg opgestaan en zowaar de boot van 8 uur gehaald. Een schitterende overtocht tussen eilandjes door met zeehonden rond de boot. Volle zon maar wel een erg koude wind. Ophet vaste land nog zo'n 30 km naar Vancouver rijden. Eerst richting Stanley park voor het aquarium aldaar. Een parkje ter grootte van heel Zwolle. In het aquarium Beluga's gezien, de top atraktie. Witte dolfijnensoort. Verder zeehonden, zeeotters en ander gespuis hier uit de zee. Binnen verder net als in de dierentuin in Emmen. Hierna tot mijn verschrikking wilde Anneke nog naar  downtown Vancouver. Dus met de camper de stad in en probeer die maar eens te parkeren. Eindelijk een mooie plek gevonden, bleek de parkeermeter gefikst door zwervers zodat ze het geld wat je erin gooit eruit kunnen peuteren. Briefje opgehangen voor de parkeerwachter. Stukje langs de haven gelopen en toen wilde  A nog verder gaan. winkelen. Dat zag ik i.v.m. met knie en de parkeermeter niet zo zitten. Dus ik bleef bij de auto. Achteraf maar goed ook, want na een poosje kwam daar de vrouwelijke parkeerwachtster en vertelde mij dat ik maar naar een andere meter moest gaan. Ja ja met een bak van ruim 7 meter. Of telefonisch betalen!! Ik de domme toerist uithangen en dat ik dat wel zou proberen. Zij liep door en noteerde de kapotte meter. Na een poosje kwam Anneke terug en zijn we verder gegaan. In de filestroom de stad uit tussen het krioelende verkeer. Beide waren we blij deze "Gekte" weer achter ons te laten en de rustige natuur weer in te gaan. Door gereden richting Hope en in een klein plaatsje overnacht op een campground met een vijverpartij met een hoop eenden die ons oude brood erg waardeerden. De volgende ochtend verder richting Kelowna. Daarvoor onverwacht bij lake Kentucky in de wildernis op een camping zonder voorzieningen de nacht doorgebracht. Complete stilte en schitterende sterrenhemel. Wederom onze blauw gevleugelde vrienden op de pickniktafel bijna uit de hand nootjes etend. Op de weg terug richting hoofdweg nog een Wapiti de weg over zien steken tussen de loslopende koeien. De weg voorbij Kelowna voerde ons langs een plek om koffie te drinken. Grotesker en bespottelijker heb ik het nog nooit gezien. Allemaal plastic beesten, van olifanten, giraffen, zebra's en gorilla's tot dinaosaurussen en beren. Levende geiten op een soort loopbrug die je kon voeren door wat mais (kopen natuurlijk) in een bakje te doen, wat de geit dan zelf omhoog haalde en opat. Hoezo afgericht! Hierna verder gereden naar Revelstoke, waar ik dit nu intyp. 

 

Reacties

Sylvia A long time ago

Hey my dearest,

Heerlijk om te jullie verhalen te lezen. Jammer dat de terugtocht al begonnen is. We wensen jullie een behouden terugvlucht.

Liefs Rob en Sylvia

arienne A long time ago

Tjonge, wat hebben jullie veel gedaan zeg! Wat een super reis (en wij maar ploeteren hier -snif-). Ik lees hierboven Sylvia's reactie. Wanneer komen jullie nu precies terug?

Monique A long time ago

Ha ha nu Julie op de terugweg zijn, heb ik pas door hoe de site werkt! Heb ook de fotos ontdekt. Ben benieuwd naar die blauwe vogeltjes. Hoe is het weer nu? Hopelijk hebben jullie nog een paar mooie dagen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!