Keylargo - 28 maart

Door - A couple of years ago

Vandaag zijn we heel de dag in Keylargo gebleven. Keylargo is een typisch Amerikaans stadje op het grootste en meest noordelijke gelegen eiland van de Keys. Hier hebben we heel de dag geluierd in het John Pennekamp state park. Tussen de Hammock door bereikten we het visitorscentrum. Buiten het immense aquarium was er wel niet veel te zien, zelf geen Kroonslak of zoals ze deze hier noemen, de conch (spreekt konk uit). We waren dus al snel terug buiten, op zoek naar een mooi strandje. Dat vonden we aan de Far Beach. Zo rustig dat het daar was. We parkeerden onze spulletjes onder een palmboom en gingen zalig zwemmen. Zo nu en dan piekte er wel iets aan onze benen. Later bleken dit kleine kwallen te zijn, maar veel last hadden we er niet van, 

Ook kwam er een Iguana meezwemmen, zat een specht boven ons hoofd de beestjes uit de boom te pikken en liep er een koppel ibissen langs ons heen te paraderen. T was er zalig. 

Om toch nog enige beweging te hebben liepen we ook nog even de trails. De 'wild tamarin' trail liep dwars door de Hammock. De hammock is een vegetatie die vooral uit een gemengd bos bestaat van hardhoutsoorten. Daarna ook nog even een stukje mangrove in. 

Ook al hadden we goed gesmeerd en bleven we in de schaduw zitten, toch waren we goed verbrand. Vooral ons voorhoofd zag zo rood als een kreeft. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan