Highway 99 en de Pacific rim highway

Door Patrick en Margreet - 08-06-2016 23:52

Whistler was top, lekker weer en mooie omgeving. Je kon er van alles doen, maar wij hebben lekker aan het strand gelegen. Even een break van het reizen, want het is allemaal wel mooi, maar ook uitputtend.

 
Gister zijn we vroeg vertrokken naar vancouver island. De ferry vaart om de 2 uur ongeveer en doet er anderhalf uur over. We wilden niet al te laat op de plaats van bestemming aankomen.
 
Highway 99, de weg naar horseshoe bay, waar de ferry vertrekt, wordt bochtiger en smaller naarmate je dichterbij de ferry komt. Het water ernaast wordt steeds breder. Aan het eind lijkt het of je in Montreux rijdt, maar het meer van Genève breder is geworden en of ze een paar bomen bijgeplant hebben. Nog steeds geen klachten over het uitzicht dus!
 
Na de ferry kom je in Nanaimo. Een doorsnee dorpstad in Noord-Amerika. Nog 160 km of zo naar Tofino, de eindbestemming van de rit. 
 
En wat een rit! Bochtig, goed asfalt, gevarieerd. Of ze het beste van de eiffel, luxemburg, en de franse alpen achter elkaar geplakt hebben. Dat met de uitzichten van de rockies en een regenwoud gecombineerd!
Bizar. Dan rij je weer tussen de dennen en sparren. Dan rij je ineens tussen de metersdikke, buitenaards gevormde ceders en zie je rivieren met uitgesleten lava stenen. Alsof je in een andere wereld terecht komt!! Het ene moment in Gap, het volgende in Fuerteventura! Heel onwerkelijk.
 
Nu hebben we het meest westelijke punt van de reis bereikt.
We gaan zo walvissen en of orka's spotten in de stille oceaan.
 
We'll keep you posted!
 
M+P
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan