Yellowstone Park eerste dag

Door Jan en Kitty - A long time ago

We worden wakker van een klein buitje. Gelukkig komt de zon er al snel door en blijft het vandaag lekker weer.

We gaan douchen en ontbijten en dan op naar Yellowstone. We rijden een uur en gaan dan eerst naar Grant Village, waar we bij een visitorcentre wat info halen.

We gaan door naar Old Faithful om daar de geysers te bekijken. Het zijn er heel wat, overal komt stoom uit, maar wanneer ze gaan spuiten weet je niet, je moet dus geluk hebben. We lopen via een boardwalk langs de geysers, heel fascinerend, zoveel kleuren, ze zijn allemaal weer anders.

Rond 13.30 gaan we lunchen in een prachtig groot houten hotel, in het midden is een hoge ruimte, alles is van hout, er speelt een orkestje vioolmuziek. Het eten is lekker, we hoeven vanavond niet meer te koken.....

Als we naar buiten komen zit het vol met mensen rond de Old Faithful Geyser, jawel hij begint te spuiten, een prachtig gezicht, mooi dat we er net op tijd zijn!

we gaan weer verder om een stuk verderop te wandelen, we komen eerst weer langs geysers en dan lopen we een flink stuk naar boven  naar het "overlookpoint", waar we een prachtig uitzicht hebben over het dal, in de verte zien we de grote geyser. We dalen weer af en komen langs de Mystic Fall, een grote waterval, het water klettert hard naar beneden. 

Rond 16.30 zijn we weer beneden en gaan we naar de camping en zien plotseling een bison langs de weg grazen, picture! We rijden verder en ineens is er file....... vanwege een kudde bizons, prachtig om te zien. We kunnen weer doorrijden en dan....weer file, nu weer elanden die oversteken. Vanwege het wild duurt de rit wat langer en komen we iets na 18.00 op de camping aan, we drinken lekker een wijntje en realiseren we ons dat we bofkonten zijn dat we deze reis kunnen maken!

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 28 augustus in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!