Irene Hummel

Irene in Griekenland

Irene schrijft al een tijdje voor Tioga Tours en sinds november 2020 ook voor ViaTioga. Ze is gek op Griekenland en is altijd op zoek naar authentieke locaties die nog niet worden overspoeld door massatoerisme. Bij iedere bestemming probeert Irene een link met de muziek- of filmgeschiedenis te achterhalen. Al haar reisverhalen en andere tips vind je op Neneh's Choice.

Blogs van Irene Hummel

Typisch Amerikaanse gerechten

Thu 24 Nov 2016 16:25

Toen ik voor het eerst naar Amerika ging dacht ik dat ik drie weken lang volgepropt zou worden met fastfood, gratis refills en friet, veel friet. Die verwachtingen loste de Amerikaanse cuisine meer dan in, maar er staan ook (andere) typisch Amerikaanse gerechten op het menu. Wist je dat heel veel gerechten oorspronkelijk niet Amerikaans zijn, maar door immigranten meegenomen vanuit de hele

Reis in beeld: Deep South & Carolinas

Tue 8 Nov 2016 20:00

Van de mysterieuze Great Smoky Mountains en klamme moerasgebieden tot zinderende jazz, hartverscheurende blues, soul en de country & western: In het Diepe Zuiden van Amerika staat alles in het teken van de muziek en het verleden. Veel muziekstromingen zagen het levenslicht in New Orleans, Memphis, Clarksdale en Nashville, terwijl je in Charleston en Savannah kennismaakt met oude tradities.

Trick or Treat! Tijd voor Halloween

Sun 30 Oct 2016 19:10

Skeletten, vampiers, spoken en horrorclowns. Op de avond van 31 oktober staan ze steevast weer voor je deur. Dan is het namelijk Halloween. Dit is de dag dat je je uit kunt leven qua outfit en grime. Want was het voorheen nog een typisch Amerikaans, Iers, Canadees of Engels feest, spooky Halloween is in Nederland ook al aardig ingeburgerd.

Indian Summer Hotspots

Thu 20 Oct 2016 16:40

De Indian Summer trekt in de herfst veel toeristen: de wereld in verschillende delen van Amerika kleurt in het najaar langzaam van groen naar rood, oranje, geel en soms zelfs paars. Als de eerste nachtvorst is geweest en de temperatuur korte tijd weer oploopt tot twintig graden, veranderen de bladeren in prachtige kleuren. Wie tussen half september en eind oktober door één van de staten van

Dag dieren

Mon 3 Oct 2016 20:05

Hoe gaaf is het om tijdens je rondreis door Amerika of Canada plots oog in oog te staan met een eland of een beer (het liefst wel met gepaste afstand natuurlijk)? Of het nu gaat om wollige, koddige, betrapte en ondeugende exemplaren, ze doen het altijd goed op de foto! Dat vonden jullie ook, want voor de fotowedstrijd kregen we ook vele prachtige en soms lucky shots toegestuurd van dieren.

8x de andere kant van Florida

Thu 22 Sep 2016 14:45

Witte zandstranden, palmen, pretparken, pastelkleurige art-deco, gepimpte auto's en flanerende mensen. Zon, zee, strand, gezien en gezien worden... Ja, dat klinkt als Florida. Toch is Florida meer dan alleen maar de 'sunshine state'. De pretparken liet ik even voor wat ze zijn en ik ging op zoek naar de verrassende, andere kant van Florida. Dit zijn mijn 8 tips!

Winnaars fotowedstrijd

Sat 17 Sep 2016 19:00

In juli deden we een oproep aan iedereen die het afgelopen half jaar met Tioga Tours was afgereisd: stuur allemaal je mooiste, grappigste en spectaculairste foto's in! En dat hebben we geweten. Onze mailbox puilde uit en we kregen bijna 300 inzendingen. We hebben er lang naar zitten staren en vergelijken. Maar uiteindelijk zijn we er uit. Dit zijn wat ons betreft (in willekeurige volgorde)

9 hoogtepunten van San Francisco

Thu 15 Sep 2016 19:00

“If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair”. San Francisco, de stad van de Golden Gate Bridge, de steile straten, gevangeniseiland Alcatraz en de cable car. Eind jaren ’60 ontstond hier de hippiecultuur. Daarmee werd San Francisco de hippiehoofdstad van de wereld. Tegenwoordig heeft de stad de grootste gay community van de Verenigde Staten. Nog steeds heeft...

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan