Onze redactie

Tioga heeft een eigen redactie, voor zowel Tioga Tours als ViaTioga. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van onze magazines, infoboeken en webteksten, maar zij bloggen ook. Lisa Huis in 't Veld, Elske Oldeboer en Marnix Smalbil zijn dagelijks op zoek naar interessante verhalen, bijzondere bezienswaardigheden en opmerkelijke nieuwtjes over onze bestemmingen.

Blogs van Onze redactie

Met de vlam in de pijp

Thu 11 May 2017 19:10

Amerika en Canada zijn heel westers, maar lijken in sommige opzichten totaal niet op Europa. Denk bijvoorbeeld aan het geven van fooien, smalltalk en verkeersregels zoals keep your lane. Voor deze column geldt: don’t try this yourself!

Inpaktips

Sun 7 May 2017 10:00

Op de meeste vluchten naar Amerika of Canada mag je 23 kilo aan ruimbagage meenemen. Of dat veel of weinig is, hangt af van je inpakstrategie. Moet je op je koffer gaan zitten om hem te sluiten of sta je te zweten bij de bagageband op de luchthaven? Dit zijn onze lichtgewicht inpaktips. Onderaan staan belangrijke regels voor je handbagage.

Reizigersbeurs 2017

Mon 20 Mar 2017 15:15

Op zondag 19 maart 2017 was het zover: wij organiseerden alweer de vierde editie van onze Reizigersbeurs! De beurs vond voor de tweede keer plaats in het Gooiland in Hilversum waar we bijna 1500 Amerika- en Canadaliefhebbers verwelkomden.

Aanraders voor Highway 1

Thu 16 Mar 2017 9:00

Highway One, ook bekend als de Pacific Coast Highway, strekt zich in Californië uit tussen San Francisco en Los Angeles. Met de Grote Oceaan aan je ene zijde en de beboste en rotsachtige heuvels van de Californische kust aan de andere, is Highway One een droom voor iedere reiziger. Het mooiste deel van deze kustroute vind je tussen Carmel/Monterey en Morro Bay. Dit zijn onze highlights lang

Wegafsluiting Highway 1 Californië

Tue 14 Mar 2017 17:00

Dit artikel is niet meer up to date. Kijk op de blog belangrijk wegennieuws voor actuele informatie.

Fotoserie van Deep South naar het westen

Sat 28 Jan 2017 10:05

Bijna een maand lang trok Edwin Mooijaart met zijn vriendin Carline Veldhuis in een camper door het uitgestrekte Amerika. Vanuit Houston reisden ze door the Deep South en via New Mexico en Arizona reden ze naar hun eindbestemming Las Vegas. Onderweg maakte Edwin prachtige foto’s van desolate landschappen en indrukwekkende vergezichten. Dit is een greep uit alle geweldige plekken die ze bezo

Secret Canyon

Thu 27 Oct 2016 19:50

Eenieder die in het zuidwesten van de VS heeft rondgereisd, is vast wel bij de Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion geweest. Maar er is meer. In dit gebied zijn buiten de bekende plaatsen nog zeer veel onbekende dingen te vinden. En die zijn zeker de moeite waard. Een goed voorbeeld is Secret Canyon bij Page, Arizona. Deze canyon wordt tegenwoordig ook wel de Horseshoe Bend Slot Canyon genoem

Auto of camper - voordelen en nadelen

Sat 8 Oct 2016 14:00

Je wilt een rondreis maken door Amerika of Canada. Goede keus, want er wachten indrukwekkende landschappen op je. De Grote Vraag: wat is beter/handiger/goedkoper: reizen per camper of met een huurauto? Het is een van de meest gestelde vragen aan onze reisadviseurs. Tijd voor een blog over de voor- en nadelen van camperreizen en autoreizen in Amerika en Canada!

Zonsverduistering Amerika 21 augustus 2017

Sun 25 Sep 2016 9:00

Op 21 augustus 2017 is op bepaalde plaatsen in de Verenigde Staten een totale zonsverduistering te zien. Misschien is dit voor jou een reden om een reis naar Amerika te maken. Misschien heb je al een reis gepland en ben je er toevallig op die dag. Daarom: een lijstje met plaatsen en campings waar je op 21 augustus de zonsverduistering mee kunt maken.

eTA aanvragen

Thu 1 Sep 2016 10:00

Reizigers die per vliegtuig Canada binnen komen voor een verblijf van korter dan zes maanden zijn verplicht om eTA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen. Dit is vergelijkbaar met het Amerikaanse ESTA. Ook als je alleen overstapt op een Canadese luchthaven, bijvoorbeeld tijdens je vlucht naar de VS of de vlucht naar huis, heb je eTA nodig. eTA aanvragen, hoe doe je dat? We leggen

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan