Restauranttips in Canada

Waar vind je die overheerlijke tapas, dat malse lamsvlees en vis die je doen watertanden? Dit zijn de upcoming, trendy restaurants in Canada, waarvan wordt gefluisterd dat je er een keertje moet aanschuiven.

Restaurant Canada

Bar Raval - Toronto, Ontario

Niet voor niets doen de vloeiende lijnen in het houtwerk van dit restaurant denken aan Raval, de historische wijk in het Spaanse Barcelona, en het werk van kunstenaar Gaudí. In deze funky Spaanse tapasbar staan creatieve pinxtos, overheerlijke wijnen en Spaanse cavas op het menu! Website: www.thisisbarraval.com

Bar Raval, Toronto

l'Abattoir - Vancouver, British Columbia

Het trendy restaurant l'Abattoir ligt in hartje Gastown, Vancouver. De naam van het restaurant is een verwijzing naar het kleurrijke verleden van de buurt, ooit het centrum van de vleesverwerkingsindustrie. Het restaurant is gevestigd in een oude fabriek. De sfeer is er informeel, de kaart klein, maar met een grootse service. Je kunt hier terecht voor een brunch, maar op de kaart vind je ook cocktails en alles voor een uitgebreid diner: van gerookte eendenborst tot Marokkaans gekruid lamsvlees. Website: www.labattoir.ca

Model Milk - Calgary, Alberta

Model Milk heeft de sfeer van een oude veeboerderij en in de keuken is men niet bang om telkens weer met een verrassend nieuw gerecht te komen. Alle gerechten op de kaart worden gemaakt van streekproducten en de wijnen zijn biologisch. Je kunt kiezen uit snacks, een kleine portie of grotere maaltijd. Dat alles voor een eerlijke prijs! Website: www.modelmilk.ca

Joe Beef - Montreal, Quebec

Joe Beef, in de wijk Little Burgundy, serveert volgens eigen zeggen eten voor de 'working class hero'. Steaks en zeevruchten staan hier steevast op het menu. Toegegeven, van de buitenkant ziet het pand er niet bijzonder uit, maar eenmaal binnen heerst een ongedwongen sfeer. What you see is what you get. Website: www.joebeef.ca

Raymonds - St. John’s, New Foundland & Labrador

Raymonds is een klassiek restaurant met Victoriaanse aankleding in downtown St. John’s. Hier wordt niet alleen lokale vis (lees: kabeljauw) klaargemaakt, het restaurant heeft ook een goede reputatie op het gebied van wild, dat varieert van eland tot wilde haas en sneeuwhoen – al naar gelang het seizoen. Dit restaurant valt in de hogere prijsklasse. Voor meer informatie en reserveren: www.raymondsrestaurant.com

Raymonds, St Johns

Bonus: Klondike Rib & Salmon - Whitehorse, Yukon

Nee, Klondike Rib & Salmon is niet het best bewaarde geheim van de Yukon. De rij hongerige toeristen die er doorgaans rond 18:00 voor de deur staat te wachten, verraadt al dat hier iets goeds geserveerd wordt. Wie in Whitehorse is, moet minstens één keer verse vis, rendierbiefstuk of wilde eland gaan eten. Aan het begin én eind van je rondreis is eigenlijk het beste. Website: www.klondikerib.com

Ook lezen

Vond je dit leuk om te lezen? Check dan onderstaande links voor nog meer (eet)inspiratie!

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan