Secret Spot: de Alabama Hills

bijgewerkt op ma 15 mei 2023 14:00

Het decor van beroemde films, series en één van de meest fotogenieke wegen in het zuidwesten: wanneer je in het enigszins slaperige stadje Lone Pine arriveert heb je misschien geen idee van de mooie tussenstop die zich vlakbij bevindt. Centraal gelegen tussen Yosemite en Death Valley National Park, is er een grote kans dat je deze plaats op je route tegenkomt tijdens een rondje Zuidwest-Amerika. In deze fotoreeks laten we je zien waarom het de moeite waard is om een kleine detour te maken tijdens jouw roadtrip richting de rotsformaties van de Alabama Hills.

Bezoek de Alabama Hills, vlakbij Lone Pine

Wat is er te zien bij de Alabama Hills?

De Alabama Hills vallen op wegens de ronde rotsformaties die een contrast vormen met de scherpe bergpieken van de Sierra Nevada. Hoewel de rotsen van de Alabama Hills in het begin klein lijken, zeker gezien de beroemde berg Mount Whitney in de achtergrond opdoemt, voel je jezelf al snel kleiner worden wanneer je je tussen de grote rotsblokken begeeft. Hoe verder je in het recreatiegebied komt, hoe hoger de boulders boven je uittorenen.

De Alabama Hills beschikken ten tweede over een aantal natuurlijke rotsbogen, zoals de Mobius Arch, Lathe Arch en de tot de verbeelding sprekende ''Eye of the Alabama Hills''. Een populaire weg is de Movie Road, een instafamous hotspot. De weg leidt je naast mooie foto-stops, ook nog langs allerlei plekjes waar films zijn opgenomen. Het gebied was populair onder oude Western-makers, maar ook delen van onder andere de beroemde films Gladiator, Iron Man en Django Unchained werden in de Alabama Hills opgenomen. Je kunt hierover meer leren in het kleine, maar grappige Museum of Western Film History, aan de rand van Lone Pine.

Bezoek de Alabama Hills, vlakbij Lone Pine
Fotogenieke spots bij de Alabama Hills Mooie wild flowers bij de Alabama Hills

Praktische informatie over de Alabama Hills

Vanuit Lone Pine kun je de bordjes Alabama Hills volgen, via de Whitney Portal Rd. Drive. Je kunt parkeren op de DWP Lot @ Movie Rd & Whitney Portal, vanaf daar is bijvoorbeeld de Mobius Arch een half uur lopen. We kunnen het niet genoeg benadrukken: neem voldoende water mee. De temperaturen kunnen hier hoog oplopen in de zomer. Ben je op zoek naar een meer stevige uitdaging? Je kunt de hoogste berg van Amerika (Alaska uitgezonderd) beklimmen, Mount Whitney. De tocht is niet makkelijk, wel prachtig. Denk er dan aan dat je een permit moet aanvragen!

Klauter langs de hoge rotsblokken Welkom in het Wilde Westen
Meer lezen?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan