Myrtle Beach, South Carolina

Myrtle Beach South Carolina Myrtle Beach is een typisch Amerikaanse badplaats die wordt geroemd om zijn stranden. Langs die stranden vind je hotels, resorts, restaurants en niet te vergeten: enorm veel golfbanen. Uiteraard is een bezoek aan het strand en de pier een populaire activiteit in Myrtle Beach. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de Brookgreen Gardens, Alligator Adventure of een van de staatsparken Huntington Beach State Park of Myrtle Beach State Park. Naast golfbanen vind je in Myrtle Beach amusementsparken, zoals Family Kingdom (met achtbanen) of Wild Water and Wheels (waterpark).  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Strand Myrtle Beach

Aan jou de keus: ga je zwemmen, zonnen, bootvaren, vissen, surfen, kajakken, scubaduiken, parasailen, windsurfen of een lange strandwandeling maken? De waterparken van Myrtle Beach hebben grote glijbanen en zijn erg in trek bij families. Elk jaar, van april tot en met oktober, vindt de Grand Strand Fishing Rodeo plaats, een grote viswedstrijd voor vissers van alle leeftijden.

Myrtle Beach

Broadway at the Beach

Broadway at the Beach is een populair winkel- en entertainmentgebied. Met een totale oppervlakte van ongeveer anderhalve vierkante kilometer, gecentreerd rond het meer Lake Broadway, telt het nachtclubs, hotels, drie bioscopen, circa 15 restaurants en honderd winkels. Tot de attracties behoren Ripleys Aquarium met haaien en een onderwatertunnel, en het Pavilion Nostalgia Park met negen pretparkattracties. Ben je uitgewinkeld in Broadway at the Beach? Dan kun je verder shoppen bij Barefood Landing.

Myrtle Beach

Brookgreen Gardens

In deze prachtige (enorme) tuinen vind je een grote collectie beelden. Het hele jaar door zijn er festivals, (indoor) tentoonstellingen en evenementen. Ook is er een klein dierenpark. Je vindt Brookgreen Gardens in Murrells Inlet, een eindje rijden ten zuiden van Myrtle Beach. 

Myrtle Beach

Amusementsparken

Wil je meer vermaak dan alleen strandpret? Overweeg dan een bezoekje aan Myrtle Waves (met veel waterattracties), Family Kingdom (achtbanen en waterpret), Wild Water and Wheels (waterpark voor jonge bezoekers), NASCAR SpeedPark (geavanceerd karten), of maak een ritje in het SkyWheel dat overal bovenuit steekt.   

Bezienswaardigheden Myrtle Beach

Bij slecht weer

  Dreigt je bezoek aan Myrtle Beach letterlijk in het water te vallen? Er zijn een aantal overdekte bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Art Museum of Myrtle Beach of het Ripley's Aquarium en bekijk waterwonderen, van haaien tot regenboogkleurige vissen. 

Ripleys Aquarium Myrtle Beach

Omgeving

Grand Strand

De Myrtle Beach Area bestaat uit een kuststrook van ongeveer 100 kilometer, Grand Strand, met daarlangs twaalf verschillende gemeenschappen die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn. Little River, een vissersdorp, is de meest noordelijke plaats en wordt gekenmerkt door de rust. Bekijk hier aan de waterkant hoe de vissers hun dagelijkse vangst binnenhalen. North Myrtle Beach bestaat eigenlijk uit vier kleinere gemeenschappen langs een vijftien kilometer lang strand, met Atlantic Beach in het midden. Dit strand heeft de bijnaam 'Black Pearl', vanwege de Gullah-cultuur. Gullah is de term die gebruikt wordt voor afstammelingen van de slaven die hier vroeger op plantages werkzaam waren. In het midden van de honderd kilometer lange kuststrook ligt Myrtle Beach. Ten zuiden van Myrtle Beach is de plaats Garden City een bezoek waard. Het is een echte surfersplaats met de Garden City Pier als spil. Iets zuidelijker ligt Murrells Inlet, waar veel mensen komen voor een wandeling over de Marshwalk, het liefst tijdens zonsondergang. Kunstenaars kunnen hun hart ophalen in Conway, een landinwaarts gelegen historische rivierstad die de laatste jaren erg populair is geworden onder kunstenaars en ambachtslieden.

Myrtle Beach

Feiten

Staat South Carolina
County Horry
Oppervlakte 43,5 km²
Hoogte 8 meter
Inwoners 28.00
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Myrtle Beach heeft een vochtig subtropisch klimaat, wat resulteert in milde winters en vochtige zomers. De maximumtemperatuur ligt van maart tot en met november boven de twintig graden. In de wintermaanden wordt het overdag gemiddeld 14 graden en in de zomer stijgt het kwik tot (ruim) boven de 30 graden. Echter, in de zomermaanden valt ook de meeste neerslag.

Geschiedenis

De eerste kolonisten arriveerden aan het einde van de achttiende eeuw in het gebied waar nu Myrtle Beach is, om hun plantagesysteem verder uit te breiden naar de kust. Er is weinig bewaard gebleven uit deze tijd, maar men kan wel met zekerheid stellen dat er succesvol indigo en tabak werd geproduceerd maar dat de overige oogst van inferieure kwaliteit was vanwege de slechte, zanderige grond.

Na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog veranderde weinig in de regio. Er woonden enkele kolonisten, maar de kuststrook was nog grotendeels onbewoond. Een grote overstroming in 1822 droeg niet bij aan de vestigingsdrang langs de kust. Veel kolonisten trokken weg uit het gebied en de omgeving verwilderde. Na de Amerikaanse Burgeroorlog kocht de Conway Lumber Company onbewoonde stukken land en legde een spoorweg aan om het gehakte hout te kunnen vervoeren. Na de voltooiing van de spoorweg gingen de werknemers naar het strand om daar hun vrije tijd door te brengen. Hiermee waren zij in feite de eerste toeristen van Grand Strand, een lange strandstrook. Aan het begin van de twintigste eeuw bedacht men dat deze plek een goede toeristenbestemming kon zijn en dat men hiermee kon concurreren met de meer noordelijke stranden zoals Coney Island bij New York City. Men begon met bouwen en er ontstond een toeristenoord. In 1938 werd het stadje Myrtle Beach officieel gesticht en vernoemd naar de plaatselijk veelvuldig aanwezige plant, de wax myrtle.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan