Clearwater Beach, Florida

Clearwater, Florida Clearwater Beach maakt deel uit van de zonnige plaats Clearwater. Het ligt op een eiland voor de kust van Florida en is regelmatig verkozen tot mooiste strand van Amerika. Toeristen vermaken zich er op de witte, poederzachte zandstranden, die zich vier kilometer langs de Golf van Mexico uitstrekken. Een aanrader is de Beach Walk (gelegen ten zuiden van Pier 60), een mooie wandeling langs het water. Bij de Clearwater Harbor Marina kun je boten huren of meegaan met dolfijncruises. Het eiland is door de Clearwater Memorial Causeway (een grote brug) verbonden met het centrum van Clearwater. Aan de zuidkant van Clearwater Beach ligt een andere brug, die leidt naar het rustigere eiland Sand Key. Sand Key Park is een goede locatie om te wandelen en te fietsen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Pier 60

Pier 60, gelegen op Clearwater Beach, is een levendige pier met veel winkeltjes en restaurants. Darnaast is het een ideale locatie om te vissen. Vooral aan het begin van de avond, na een dag aan het strand, wordt het er druk. Dan begint het festival Sunsets at Pier 60 met straatartiesten, entertainers en muzikanten. Het evenement begint twee uur voor zonsondergang en eindigt twee uur na zonsondergang. Elke vrijdag- en zaterdagavond draait er tijdens Sunset Cinema een gratis familiefilm. Neem je handdoek of klapstoeltjes mee en strijk neer bij de ingang van de pier.

Pier 60 Clearwater Beach

Clearwater Marine Aquarium

Vlak bij Pier 60 ligt het Clearwater Marine Aquarium, dat gewonde zeedieren opvangt. Bekijk dolfijnen, schildpadden en andere zeewezens of ga mee met een tour achter de schermen. De beroemdste inwoner van het aquarium is Winter, de dolfijn die in 2005 gered werd nadat ze haar staart was verloren. Winter (met nieuwe staart) werd vooral bekend door haar rol in de film Dolphin Tale. Het aquarium organiseert ook speciale bootexcursies onder leiding van zeebiologen.

Clearwater aquarium Florida

Dolfijnen spotten

Maak een boottocht vanaf Clearwater Beach en ga op zoek naar dolfijnen en tuimelaars in de wateren rondom Clearwater Beach. Met een excursieboot vaar je door de Golf van Mexico en heb je vrijwel zeker kans deze mooie zeedieren te spotten. Er zijn boottochten overdag, maar ook tijdens zonsondergang. Ga je liever kajakken, dan kan dat ook, maar dan bezoek je de binnenwateren tussen Clearwater en Clearwater Beach.

Pier 60 Clearwater Beach

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan