Vier tips voor Vegas

door Lisa Huis in 't Veld za 6 jun. 2015 10:51

Midden in de woestijn ligt het grootste gokparadijs van Amerika: Las Vegas. Langs de Strip vind je hotels en casino's in alle soorten en maten, van het luxe Bellagio met zijn verlichte fonteinen tot het Egyptische Luxor. Niets is te gek in deze stad. Trouwen in een middeleeuws kasteel? Geen probleem. Een achtbaanrit dwars door een hotel? Natuurlijk! Heb je genoeg van alle spanning en sensatie? Ontdek deze vier topattracties in de omgeving van Las Vegas.

1. Valley of Fire State Park

De naam van dit staatspark verwijst naar de vuurrode rotsen die het landschap versieren. De Valley of Fire Highway doorkruist het staatspark en is een geweldige route om te rijden. Het Valley of Fire State Park doet niet onder voor de grote nationale parken van Utah, maar is wel relatief onbekend. Bezoek in ieder geval de Elephant Rock en Rainbow Vista. Als het even kan, breng er dan een hele dag door. Valley of Fire State Park ligt op ongeveer een uur rijden van Las Vegas en vormt daardoor een ideale dagtrip. Reis je tussen Las Vegas en Zion National Park, dan is Valley of Fire maar een klein stukje om.

Valley of Fire, Elephant Rock De weg door Valley of Fire

2. Hoover Dam

De Hoover Dam, een enorme stuwdam in de Colorado-rivier, voorziet Las Vegas en omgeving van stroom. Toeristen kunnen over het immense bouwwerk wandelen, deelnemen aan een tour en het museum bezoeken. De bouw begon in 1930 – tijdens de Grote Depressie – en leverde veel werkgelegenheid op. 21.000 arbeidskrachten zorgden ervoor dat de dam in slechts zes jaar tijd verrees, twee jaar sneller dan gepland. Het allermooiste uitzicht op de dam heb je als je omhoog wandelt naar de Mike O'Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge. Trek ongeveer een halve dag uit voor je bezoek. Voor je de dam oprijdt, wordt je auto of camper aan een grondige inspectie onderworpen. Houd dus rekening met enig oponthoud.

Hoover dam Hoover dam

3. Lake Mead National Recreation Area

Volg op de terugweg van de Hoover Dam naar Las Vegas de Lakeshore Drive. Dit is een route langs Lake Mead, een stuwmeer dat ontstond na de aanleg van de Hoover Dam. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten en stranden. Bij de Las Vegas Boat Harbor, ook op de route, kun je rondvaarten boeken en bootjes huren. Heb je de tijd, maak er dan een leuke roadtrip van. De Lakeshore Drive sluit namelijk aan op de Northshore Road, die je door rode rotslandschappen en de Mojave-woestijn leidt. Aan het einde van de weg ligt Overton, waar het Lost City Museum een bezoek waard is. Hier zie je oude woningen en erfgoed van de Voorouderlijke Pueblo-indianen.

Boten in Lake Mead, nabij Las Veags Nevada

4. Red Rock Canyon National Conservation Area

Binnen een half uur verruil je de Strip voor de Red Rock Canyon; een mooi dal met rode rotsen en hoge kliffen. Volg de twintig kilometer lange toeristische route (de Scenic Loop Drive). De canyon is ook uitstekend wandelend, per mountainbike of te paard te verkennen. Reserveer een paar uur voor de Scenic Drive en een aantal korte wandelingen.

De weg door de Red Rock Canyon Het landschap van de Red Rock Canyon
Tarieven Road Bear 2018 bekend
Bekijk de aanbiedingen