Camper huren Canada

Camper huren in Canada? Goed idee! Zowel West-Canada als Oost-Canada lenen zich uitstekend voor een rondreis per camper. In West-Canada kun je een camper huren in Vancouver, Calgary of Edmonton. De Rocky Mountains én Vancouver Island zijn dan binnen handbereik en uitermate geschikte bestemmingen voor een individuele reis per huurcamper. In het oosten kun je je camperreis beginnen in bijvoorbeeld Toronto en Halifax. Wij werken samen met alle belangrijke Canadese camperverhuurders. Onze reisadviseurs hebben zelf veel rondgereisd in West-Canada en helpen jou uit eigen ervaring een huurcamper uit te kiezen. Daarbij houden ze rekening met je wensen, budget en reisgezelschap.

Camperhuur Canada truck camper Camperreis door de Rocky Mountains West-Canada

Kosten camper huren Canada

De kosten van een camper huren in Canada hangen af van de gekozen reisduur, reisperiode en het specifieke campermodel. Daarnaast fluctueren de prijzen: veel camperverhuurders in Canada maken gebruik van flexrates. Dat houdt in dat ze de huurprijs van de campermodellen bepalen op basis van vraag en aanbod. De prijzen kunnen wekelijks fluctueren. Vaak geldt wel: hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de prijs van jouw huurcamper. Vraag bij ons een offerte aan voor camperhuur in Canada en we zoeken de beste deal voor je. We vergelijken graag meerdere opties en sturen je een offerte in één werkdag. Alle geldende aanbiedingen worden automatisch meegenomen. Op onze pagina aanbiedingen camperhuur Canada.vind je alle vroegboekkortingen en specials.

Camperhuur Canada met Cruise America in de Rocky Mountains Camperhuur Canada bij Fraserway

Veelgestelde vragen camper huren Canada

Is camperhuur in Canada duur in vergelijking met autohuur?

Twijfel je voor jouw rondreis in Canada tussen een auto en een camper? Laat de prijs niet de doorslag geven, want onderaan de streep maakt het in de meeste gevallen weinig uit als het gaat om een camperreis versus een autoreis met één hotelkamer. De huurprijs van een camper ligt bijna altijd hoger dan die van een huurauto. Bedenk dat de bijkomende kosten anders zijn: met een camper kun je in Canada op vrij goedkope campings overnachten. Ook hoef je niet elke dag uiteten, want je hebt je eigen keukentje altijd bij je. Brandstof voor de camper is in Canada wel een forsere kostenpost dan voor een auto. Wij adviseren: kies de reiswijze die bij jou past. Reis je met een groter gezelschap dat twee hotelkamers nodig heeft, maar wel met zijn allen in één camper past? Dan ben je met een camper goedkoper uit. In onze blog lees je meer over de voor- en nadelen camper versus auto.

In welke plaatsen kan ik een camper huren in Canada?

Een camper huren in Canada kan in bijna alle grote steden waar een internationale luchthaven is. In West-Canada zijn Vancouver, Calgary en Edmonton locaties waar je een camper huurt. In Oost-Canada Toronto en Halifax. Van hieruit plan je jouw camperroute. De meeste camperverhuurders hebben meer dan één locatie. De meesten staan het toe om tussen verschillende locaties in Canada one-ways te maken. Bekijk alle camperverhuurlocaties in Canada.

Welke campermodellen kan ik huren in Canada?

Als je een camper wilt huren in Canada, zul je merken dat er veel verschillende campermodellen zijn. De kleinste campers zijn de campervans: minibusjes omgetoverd tot een huisje op wielen. Heel compact, wendbaar en zuinig. Iets grotere campers zijn de truck-campers en de C-klasse campers. Dit zijn campers geschikt voor bijvoorbeeld families. Vergis je niet: het is niet waar dat de kleinste camper het goedkoopst is om te huren in Canada. Het meestvoorkomende model is de C-klasse camper. Deze is daarom vaak het meest gunstig geprijsd. Uiteraard maken wij een goede prijsvergelijking voor je! Ook goed om te weten: soms staat er een getal achter de letter die de klasse weergeeft. Een C-25 camper is bijvoorbeeld 25 feet lang, dat is 7,62 meter. Het grootste campertype dat je in Canada kunt huren, is de A-klasse camper. Voor het huren en besturen van een camper moet je minstens 21 jaar zijn en in het bezit van een geldig B-rijbewijs. Alle campers hebben een automatische versnellingsbak en zijn voorzien van een keuken. Grotere campers hebben ook een douche en toilet aan boord. Bekijk alle campermodellen in Canada.

Met welke extra kosten moet ik rekening houden bij het huren van een camper in Canada?

Als je bij ons een offerte voor camperhuur opvraagt, nemen we automatisch kilometerpakketten, basisverzekering en de inventarissen mee (keukengerei en beddengoed). Je kunt nog een eigenrisicoverzekering afsluiten. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van je campings, brandstofkosten en het eten en drinken ter plaatse.

Wat zijn de regels voor camperhuur in Canada?

Bij het huren van een camper in Canada moet je minimaal 21 jaar oud zijn en een geldig B-rijbewijs (auto) hebben. Een groot rijbewijs is niet nodig, zelfs niet voor de grootste huurcampers. Daarnaast moet de hoofdbestuurder een creditcard hebben. Alle campers zijn automaten. In Canada rijdt men rechts, net als bij ons. Lees meer over verkeersregels Amerika & Canada.

Welke routes kan ik rijden met mijn huurcamper?

Op onze site vind je allerlei handigheden die je helpen bij het uitstippelen van een camperroute in Canada. Ten eerste hebben we routevoorbeelden voor je gemaakt. Deze bevatten steeds de hoogtepunten van een regio. Je kunt deze routes helemaal naar wens aanpassen. En met onze routeplanner bouw je zelf een route door Canada. Tip: heb je een mooie route gemaakt of gevonden? Met onze campingplanner zoek je er eenvoudig leuke campings bij. Daarna kun je gratis je persoonlijke reisgids aanvragen. In dit uitgebreide boekwerk voor onderweg staan beschrijvingen van de bezienswaardigheden op je route, tips voor onderweg en de adressen van de door jou geselecteerde campings. Bekijk al onze camperroutes in Canada of bouw je eigen camperreis met onze routeplanner camperreis.

Camperhuur Canada inclusief campings?

Maak het jezelf gemakelijk en boek bij ons een huurcamper in West-Canada inclusief campings! Met dit campingpakket ben je verzekerd van mooie overnachtingsplekken tijdens jouw rondreis. Een camperreis inclusief campings boeken kan vooralsnog alleen in West-Canada. Meer informatie over campingpakket West-Canada.

Tips en ervaringen voor camperhuur in Canada?

Op onze website zie je het kopje 'Voorpret' staan. Als je bezig bent je te oriënteren op camperhuur in Canada, of als je misschien je camper al geboekt hebt, vind je daar een schat aan informatie. In onze blogs doen we allerlei tips uit de doeken: van alles wat je moet weten over campings (reserveren) tot tips voor de eerste dag met je camper. Ook lees je reisverslagen en ervaringen van andere reizigers. Velen hielden tijdens hun camperreis in Canada een blog bij voor het thuisfront. Na de reis lieten ze reistips voor je achter en reviewden ze de campings waar ze overnachtten. Ook hebben we een vraagbaak vol antwoorden op nog meer veelgestelde vragen over camperhuur in Canada.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan