Vraag en antwoord: Ferries

BC Ferries verzorgt de veerdiensten tussen het vaste land van British Columbia en Vancouver Island. De ferry vaart heen en weer tussen Tsawwassen (Vancouver) en Swartz Bay (Victoria) en tussen Horseshoe Bay (West-Vancouver) en Nanaimo. Er gaat dagelijks een ferry.

Ja, op de ferries van BC Ferries is plaats voor auto's en campers. Het wordt wel sterk aanbevolen om hiervoor te reserveren.

Dit wordt aanbevolen door BC Ferries en door onze reisadviseurs. Zeker wanneer je in het hoogseizoen reist, een vlucht moet halen en/of de auto/camper op tijd moet inleveren. Wij reserveren doorgaans alleen voor een specifieke dag en niet voor een tijdstip. Als je wel een specifiek tijdstip wil reserveren (bijvoorbeeld de eerste ferry van de dag), dan gelden daarvoor extra kosten. Het voordeel van vooraf reservereng, is dat je ter plekke niet meer in de rij hoeft om een kaartje te kopen en dus sneller aan boord kunt. In het hoogseizoen vaart er doorgaans ieder uur een boot af.

Vancouver Island
Zorg dat je uiterlijk één uur voor de afvaart in de haven aanwezig bent. In het zomerseizoen kan het verstandig zijn om nog iets langer van tevoren aanwezig te zijn. Houd er rekening mee dat het inchecken pas kan vanaf 60-45 minuten voor de afvaart. Bij het inchecken laat je de reserveringsbevestiging zien, deze zit in het mapje met vouchers die je van ons hebt gekregen. Je krijgt dan een boarding pass. Staat er een rij voor de terminal en heb je een reservering? Spreek dan een medewerker ('traffic control person') aan en zeg dat je gereserveerd hebt. Je wordt dan naar de juiste incheckruimte gestuurd.

Als je een half uur voor de afvaart nog niet bent ingecheckt, annuleert BC Ferries je reservering. Je staat dan op stand-by en hebt kans dat er een andere passagier aan boord mag waardoor je zelf moet wachten op de volgende boot. Het kan zo zijn dat BC Ferries dan ook nog $25 annuleringskosten in rekening brengt. Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent!

Inside Passage
Je moet uiterlijk twee uur voor de afvaart door de Inside Passage inchecken in de haven. Als je van Por Hardy naar Prince Rupert vaart, wordt geadviseerd om 2,5 uur voor vertrek in de haven aanwezig te zijn.

Nee, op dit moment (november 2017) is het niet nodig om ESTA aan te vragen als je Amerika binnenkomt over land (per auto/camper/bus) of met een ferry. Bij de grens moet je wel een I-94W douaneformulier invullen, je paspoort laten zien en een klein bedrag in dollars betalen. Soms moet je ook enkele vragen beantwoorden over je bezoek aan Amerika en de duur daarvan.

Ja, in alle seizoenen is het nodig. Je vaart dan in één dag met een ferry van BC Ferries van Prince Rupert naar Port Hardy, of omgekeerd. In zo'n zestien uur leg je een afstand van vierhonderd kilometer af. Het is mogelijk om op deze ferry een auto of camper mee te nemen aan boord. We kunnen de ferry door Inside Passage voor je reserveren, net als een stoel of indien gewenst een hut. Wil je een auto/camper mee aan boord nemen of heb je speciale wensen? Laat ons dit dan weten.

Tussen veel plaatsen in het zuiden van Alaska varen ferries. Bijvoorbeeld tussen Skagway en Haines of Homer en Kodiak. De meeste ferries zijn van de Alaska Marine Highway System. Aan boord plaats voor auto's en campers. We raden je aan deze ferries vooraf te reserveren. Dat kunnen wij helaas niet voor je doen, dit moet je zelf doen via de website van Alaska Marine Highway System. Ga naar 'Reservations' en kies 'Sailing Search', vervolgens vul je in met hoeveel personen je reist en met welk voertuig je reist. Reis je met een camper, dan geef je de lengte van de camper door in feet. Heb je een camper van bijvoorbeeld 23-26 feet? Geef dan voor de zekerheid altijd de grootst mogelijke lengte door. Houd er rekening mee dat er in het laagseizoen niet elke dag een ferry vaart! Je moet je reisschema hier wellicht op aanpassen.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan