Vraag en antwoord: Bezienswaardigheden

Tijdens je reis door Amerika en/of Canada kun je ontzettend veel zien en beleven. Op onze website staan teksten over bijna elke plaats in Amerika en Canada. Je leest er over bezienswaardigheden zoals nationale parken, natuurparken en beroemde bouwwerken. Ook vind je er tips over musea, mooie wandelroutes en leuke uitjes.

Als je bij ons een camper- of autoreis boekt, ontvang je een informatieboek over de regio die je gaat bezoeken. Hierin staat toeristische informatie over belangrijke bezienswaardigheden. Zo lees je over mooie wandelingen en uitzichtpunten in nationale parken en alles wat je kunt doen in steden. We geven bijvoorbeeld advies over wandelroutes, excursies en musea. In de boekjes staat ook praktische informatie over bijvoorbeeld campings, hotels en het rijden in een camper of auto en het ophalen/inleveren daarvan. Boek je een complete autorondreis met hotels, dan krijg je een persoonlijke reisgids van ons. Hierin staat van dag tot dag informatie over elke plek die je gaat bezoeken en leuke tussenstops voor onderweg.

Om je een idee te geven wat je allemaal kunt zien en doen in Amerika en Canada, hebben we informatie verzameld over populaire bestemmingen. Over steden, dorpen en (nationale) parken hebben we een tekst boordevol toeristische informatie. Denk aan tips over mooie wandelingen, interessante musea en uitzichtpunten. Ga naar bestemmingen in Amerika of naar bestemmingen in Canada.

Als je in Amerika of Canada meerdere nationale parken wil bezoeken, kan het voordelig zijn om een parkpas aan te schaffen. Lees meer over parkpassen

Een wegenkaart kan handig zijn om je weg te vinden in Amerika of Canada. Je kunt er ook voor kiezen om een navigatiesysteem te huren of mee te brengen. Op de officiële website van het navigatiesysteem zijn die kaarten vaak tegen betaling te downloaden. Reisgidsen zijn een goede aanvulling op de informatieboekjes die je van ons ontvangt. Naast onze gratis boekjes met toeristische en praktische informatie bieden we ook reisgidsen en wegenkaarten te koop aan. Kijk hiervoor op onze webshop.

Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!