Carlsbad, Californië

Carlsbad Californie Aan het Californische strand ligt de stad Carlsbad. Carlsbad is voor veel bezoekers de uitvalsbasis voor een bezoek aan Legoland Californië, maar er is meer te beleven. Natuurliefhebbers kunnen zich vermaken op een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Liefhebbers van zon, zee, strand en sport kunnen terecht op een van de vier stranden. Op vrijdagavonden in de zomer zijn er (gratis) concerten in de stadsparken. Ook leuk: Batiquitos Lagoon en Carlsbad Ranch Flower Fields.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Legoland Californië

Op nog geen 5 mijl van Carlsbad ligt Legoland Californië. Voor gezinnen met kinderen is Legoland een geschikte attractie. je kunt je een dag lang vermaken tussen levensgrote standbeelden van Lego, achtbanen en andere vlugge voertuigen. Ook kun je struinen door diverse themawerelden en rondsnuffelen in de souvenirwinkeltjes.

Legoland Californie

Batiquitos Lagoon

Batiquitos Lagoon is een van de weinige 'intertidale gebieden' in Californië. De waterstanden bepalen hoe het landschap eruitziet. Je kunt op eigen gelegenheid het gebied verkennen en op zoek gaan naar verschillende plant- en vogelsoorten. In Batiquitos Lagoon is een broedplaats voor de bedreigde vogelsoorten, zoals sterns en plevieren. In het Nature Centre vind je meer informatie over de natuur.

Batiquitos Lagoon

Stranden

Carlsbad ligt aan de kust van Californië en telt een viertal stranden. South State Beach is geliefd onder watersporters; Tamarack Beach (Carlsbad State Beach) wordt het meest bezocht door gezinnen met kinderen. Hier loopt een wandelpad van 6,5 kilometer (Carlsbad Seawall) langs de kust. South Ponto Beach is een van de breedste stranden van de regio. Het is hier minder toeristisch dan op de andere stranden. Terramar Beach wordt vooral bezocht door lokale surfers. Er zijn hier verder geen voorzieningen.

Carlsbad California

Carlsbad Ranch Flower Fields

Dit uitgestrekte land vol tulpen en andere bloemen heeft iets weg van de Hollandse polder. Carlsbad Ranch Flower Fields is met zijn exotische kleuren een geschikte attractie voor bloemenliefhebbers en fotografen.

Carlsbad Californie

Museum of Making Music

Dit museum staat, de naam zegt het al, geheel in het teken van muziek maken. Je kunt er 450 instrumenten bewonderen en er is een expositie over de geschiedenis van Amerikaanse (pop)muziek. Ook leer je in Museum of Making Music over de productie van instrumenten en de verspreiding daarvan over de wereld. 

Museum of Making Music

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Californië is met 263 dagen zon de meest zonnige staat van Amerika. Carlsbad ligt in een semi-aride mediterraans klimaat. Dat betekent dat de temperatuur redelijk constant is. Tussen juni en september is het in Carlsbad minimaal 17 en maximaal 22 graden. Dat is minder heet dan in andere delen van West-Amerika, maar daar staat tegenover dat het in Carlsbad in de wintermaanden tussen de 7 en 18 graden blijft. De meeste neerslag valt tussen januari en april. 

Geschiedenis

De eerste bewoners van Carlsbad zijn de Luseño, een indianenvolk uit Amerika. Ze noemen zichzelf ‘het volk uit het westen’. De naam Luseño werd bedacht door de Spanjaarden, die voor het eerst voet aan wal zetten in Carlsbad in de zestiende eeuw. Een Engelsman, genaamd John Frazier, begon met het verkopen van water aan het wisselstation voor de trein die door het gebied raasde. Hierdoor werd het treinstation al snel bekend als Frazier’s Station. Het water dat Frazier verkocht, bleek vol met mineralen te zitten. Het bijzondere water trok veel bezoekers naar Carlsbad en zette een groei van de plaats in gang. 

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan