Long Beach, Californië

Long Beach Californie Long Beach is een voorstad van Los Angeles en een van de belangrijkste havensteden in de VS. In de haven ligt de trekpleister van Long Beach: de Queen Mary, een groot stoomschip dat tegenwoordig onder andere dienstdoet als hotel en museum. Een andere beroemde bezienswaardigheid in Long Beach is het Aquarium of the Pacific. Naast diverse moderne industrieën wordt Long Beach ook gekenmerkt door historische gebouwen en wijken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Queen Mary

Deze cruiseboot is in 1934 in gebruik genomen en voer destijds iedere week van Southampton naar New York. De boot was enorm chic voor zijn tijd en bood ruimte aan 3000 passagiers. In 1967 werd de boot afgedankt en gekocht door de gemeente Long Beach. Hij ligt nu permanent in de haven van Long Beach en doet onder andere dienst als hotel en museum. Je kunt verschillende tours over het schip maken, waaronder een spooktocht, en er vinden regelmatig shows en tentoonstellingen plaats.

Queen Mary, Long Beach Californie

Aquarium of the Pacific

In dit gigantische aquarium, het grootste en populairste aquarium in de Verenigde Staten, kun je meer dan 12.000 dieren bekijken en kom je veel te weten over de verschillende onderwaterecosystemen. Het aquarium is opgedeeld in verschillende galerijen, waarbij de nadruk ligt op het leven in de Grote Oceaan. Een populaire attractie in het aquarium is de ruimte waar je haaien kunt aanraken.

Long Beach Californie

Historische districten

Long Beach beschikt over welgeteld zeventien historische wijken, die verspreid door de stad liggen. Enkele wijken zijn Belmont Heights, Carroll Park, Minerva Place en Sunrise Boulevard.

Belont Pier, Long Beach Californie

El Dorado Regional Park

El Dorado is een van de vele parken die Long Beach rijk is. Een deel van het meer dan drie vierkante kilometer grote park is bedoeld als sportterrein: zo zijn er volleybal-, voetbal- en softbalvelden, een skatepark, een golfbaan, tenniscentrum en werd het park tijdens de Olympische Zomerspelen van 1984 (in Los Angeles) gebruikt als locatie voor boogschieten. Sindsdien ligt er in het park een permanente schietbaan. Naast allerlei sportfaciliteiten, picknickplaatsen, visvijvers en wandelpaden vind je in El Dorado ook het Nature Center, een natuurgebied met verschillende meren, weilanden en een bebost terrein.

El Dorado Regional Park

Rancho Los Alamitos & Rancho Los Cerritos

De oorspronkelijke 'roots' van Long Beach. Beide ranches gelden tegenwoordig als historische locaties. Op de ranch van Los Alamitos kun je enkele historische landbouwkundige gebouwtjes zien, waaronder een nog steeds werkzame smidse. Verder bestaat het land uit verschillende tuinen en kun je er een ranchhuis van circa 1880 bekijken. Los Cerritos beschikt eveneens over diverse historische panden en heeft ook een bibliotheek waar je allerlei historische informatie kunt opzoeken. 

Long Beach Californie

Earl Burns Miller Japanese Garden

Deze Japanse tuin, die ontworpen werd door Edward R. Lovell, werd in april 1981 opgedragen aan Earl Burns Miller. De tuin maakt deel uit van de universiteitscampus van Long Beach en heeft typische Japanse elementen, waaronder een grote vijver met Japanse kois.

Earl Burns Miller Japanese Garden, Long Beach Californie

Museum of Latin American Art

Het enige museum in het Westen van de Verenigde Staten dat exclusief gewijd is aan historische en hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst. Het museum werd in 1996 opgericht en beschikt onder andere over een grote tuin met beeldhouwwerken.

Museum of Latin American Art, Long Beach Californie

Omgeving

Los Angeles

Op ongeveer een half uurtje rijden van Long Beach ligt Los Angeles, een van de grootste steden van Amerika. In Los Angeles kun je allerlei bekende plaatsen en attracties bezoeken, waaronder Hollywood, Beverly Hills en Disneyland.

Los Angeles

Vervoer

De handigste manier om je te verplaatsen binnen Long Beach is per auto. Er zijn veel gratis parkeerplaatsen te vinden. Let wel goed op, want er zijn ook genoeg plekken waar je moet betalen.

Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer. In de stad rijden knalrode Passport-bussen rond, waarmee je gratis kunt pendelen tussen verschillende toeristische bestemmingen langs de kade en in het centrum. Er zijn vier verschillende routes. Daarnaast rijden er onder andere bussen rond van Long Beach Transit, waarmee je in Long Beach zelf, maar ook naar Lakewood en Signal Hill kunt reizen. Ook rijden er metro's rond van Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority, waarmee je onder andere naar het centrum van Los Angeles kunt reizen.

Feiten

Staat Californië
County Los Angeles
Oppervlakte 133 km**²**
Hoogte 0 meter
Inwoners 462.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Door de ligging aan de Grote Oceaan kent Long Beach het hele jaar door gematigde temperaturen, met name in de wijken die direct aan de kust grenzen. Er valt relatief weinig neerslag en sneeuw komt zelden tot ooit voor. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de twintig graden, maar bereikt het kwik vaak genoeg de dertig graden. In de winter ligt de temperatuur rond de 15 graden.

Sport

Sport

Long Beach kan met recht een sportieve stad genoemd worden. De stad wordt onder andere goed vertegenwoordigd op het gebied van waterpolo: zo hebben veel topspelers uit verschillende nationale teams hun wortels in Long Beach. Daarnaast staat Long Beach bekend om de Grand Prix, die elk jaar in april plaatsvindt. Andere sporten die op hoog niveau beoefend worden zijn onder andere honkbal, basketbal, rugby, zeilen, boogschieten en waterskiën.

Sport, Long Beach Californie

Geschiedenis

Toen Long Beach nog bewoond werd door indianen noemde de ontdekkingsreiziger Cabrillo het 'de baai met de rook', omdat hij allerlei rooksignalen vanaf een heuvel zag opstijgen. De heuvel gaat tegenwoordig onder de toepasselijke naam Signal Hill door het leven.   Eind achttiende eeuw kwam het gebied in handen van Spanje. Het werd verdeeld tussen twee landeigenaren en viel dus uiteen in twee aparte gebieden, die respectievelijk Rancho Los Cerritos en Rancho Los Alamitos werden gedoopt. De twee historische ranches zijn tegenwoordig nog steeds opengesteld voor bezoekers. In de jaren 1880 werden stukken van Rancho Los Cerritos verkocht en verder ontwikkeld door William Wilmore, die enkele gebouwen bouwde en Wilmore City stichtte. Wilmore City groeide gestaag en werd na enkele jaren omgedoopt tot Long Beach.   In het begin van de twintigste eeuw was Long Beach uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming aan zee. Veel toeristen werden getrokken door de ‘Pike’, een groot recreatiegebied langs het gebied met talloze attracties. Toen er in 1921 olie werd ontdekt, kon de echte grote groei beginnen en steeg de bevolking explosief. Er braken gouden tijden aan voor de jonge industriële stad, die echter bruut ten einde kwamen in 1933, toen een heftige aardbeving het centrum van de stad ernstig beschadigde. Meer dan honderd mensen lieten het leven en het werd pijnlijk duidelijk gemaakt dat de constructie van de voormalige gebouwen veel te wensen overliet.   Na 1933 werd er dan ook nauw op toegezien dat nieuwe gebouwen zo geconstrueerd werden, dat ze wel tegen een (hard) stootje bestand waren. Tegenwoordig maken veel gebouwen uit die tijd deel uit van de zestien historische wijken die Long Beach rijk is.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan