Anaheim, Californië

Anaheim California Anaheim, een voorstad van Los Angeles, werd in 1857 door Duitse immigranten gesticht. De naam Anaheim betekent ‘thuis aan de rivier’. De Duitse immigranten hadden wijnranken meegenomen en Anaheim ontwikkelde zich al snel als wijnhoofdstad van Californië. Tegenwoordig is Anaheim meer bekend om haar attracties, waaronder Disneyland en Knotts Berry Farm.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Disneyland Resort

De Walt Disney Company is eigenaar van het Disneyland Resort, dat bestaat uit twee themaparken, drie hotels en een district waar je kunt shoppen, eten en waar veel entertainment is: Downtown Disney. Disneyland Park is de oudste van de twee themaparken en werd door Walt Disney geopend in 1955. Het park is verdeeld in verschillende regio's met elk een eigen thema, zoals Fantasyland (waar Disneyfiguren uit de films tot leven komen), Tomorrowland (futuristisch) en Adventureland (junglethema). Het andere themapark is Disney California Adventure Park, waar de geschiedenis en de cultuur van de Californische 'Golden State' centraal staan. Dit park opende in 2001 haar deuren.

Disneyland Resort in Anaheim

Flightdeck Air Combat Center

Flightdeck is een simulatiecentrum met negen straaljagersimulatoren en een Boeing 737-simulator. Ervaar hoe het is om met hoge snelheid door de lucht te vliegen, manoeuvres uit te voeren of een luchtgevecht te houden.

Flightdeck Air Combat Center, Anaheim

Vervoer

Orange County Transportation Authority (OCTA) zorgt voor busvervoer in Anaheim en biedt ook lijndiensten in de rest van de county aan. Zowel de OCTA als Los Angeles County Metro hebben routes tussen Anaheim en Los Angeles County. De Ananheim Resort Transit (ART) biedt shuttlediensten in het gebied van Disneyland Resort.

Feiten

Staat Californië
County Orange
Oppervlakte 131 km²
Hoogte 48 meter
Inwoners 336.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Anaheim heeft een heerlijk klimaat. Het wordt er in de winter overdag gemiddeld 18 of 19 graden. De zomers zijn warm en heel droog. In augustus wordt het gemiddeld het warmst: de gemiddelde dagtemperatuur is dan 30 graden.

Sport

Anaheim is de plaats van de honkbalclub Los Angeles Angels of Anaheim en van ijshockeyclub Anaheim Ducks. De honkballers spelen in het Angel Stadium of Anaheim, dat in de jaren zestig van de vorige eeuw geopend werd. De Anaheim Ducks wonnen in 2007 als eerste ijshockeyclub uit Californië de Stanley Cup. Ze spelen in het Honda Center, waar ook de show Disney On Ice opgevoerd wordt. In het Honda Center kun je ook zelf het ijs op.

Geschiedenis

Een groep van vijftig Duitse immigranten stichtte Anaheim in 1857. Zij waren deel van een grote groep die zich in 1848 in San Francisco gevestigd had. Toen hen ter ore kwam dat er verder zuidwaarts goedkoop land verkocht werd, besloten ze te verhuizen.

Twee leden van de groep waren wijnmakers. Zij zetten hun zaken in Anaheim voort en bouwden wijnranken. De basis van de economie was hiermee gelegd. Een deel van het land gereserveerd voor de bouw van een school en andere openbare gebouwen. In 1880 vielen de wijngaarden ten prooi aan een plaag, die de hele wijnindustrie vernietigde. De inwoners van Anaheim stapten over op het telen van citrusvruchten: dit bezorgde de regio de naam 'Orange County'.

De stad maakte een groeispurt door toen ze aangesloten werd op het spoorwegnetwerk in 1875. Nieuwe bedrijven (en daarmee inwoners) vestigden zich in de stad. Tot halverwege de twintigste eeuw bleef de landbouw de belangrijkste economische sector. In 1950 koos Walt Disney Ananheim als plaats voor zijn wereldberoemde amusementspark. Daarmee groeide Anaheim uit tot een toeristische bestemming.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan