Santa Monica, Californie

Santa Monica Californie Santa Monica is één van de strandstadjes van Los Angeles. Het is een populaire badplaats met winkelcentra, boetiekjes en restaurants. Voor fietsers, wandelaars, joggers en skaters is er de boardwalk naast het strand die in de noordelijke richting doorloopt tot Malibu, en zich in zuidelijke richting via Venice Beach en Marina Del Rey (jachthaven) tot de South Bay Area uitstrekt. Het strand van Santa Monica wordt vaak gebruikt voor filmopnames, een goed voorbeeld daarvan is de serie Baywatch en Forrest Gump.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Third Street Promenade: Third Street Promenade, Santa Monica De 3rd Street Promenade is een levendig winkelcentrum met allerlei leuke restaurants, bars, café’s en bioscopen. Het is alleen toegankelijk voor voetgangers.

Santa Monica Pier: Santa Monica Pier De pier, die tussen 1906 en 1916 aangelegd is, is de oudste pier voor vermaak aan de westkust. Deze pier staat vol met oude kermisattracties van over de hele wereld en er staat zelfs een carrousel uit 1920. Daarnaast zijn er op de pier volop zeevisrestaurants te vinden en in de buurt zijn er veel musea met moderne kunst. Santa Monica is een plaats waar erg veel films zijn opgenomen. Een greep: Speed, Coyote Ugly, Terminator II, Legally Blond. De tv-industrie is nog steeds levendig en er wordt veel gefilmd. De Pier is tevens het eindpunt van de beroemde Route 66, die in Chicago begint.

Feiten

Staat Californie
County Los Angeles
Oppervlakte 22 km²
Hoogte 32 meter
Inwoners 90.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!