Oakhurst, Californie

Oakhurst Californie Oakhurst, California, is een toeristenstadje met een kleine 3.000 inwoners dat op ongeveer 300 kilometer van San Francisco ligt. Dat er veel hotels en bed and breakfasts te vinden zijn, is niet zo verwonderlijk omdat Oakhurst vlak bij de zuidingang van Yosemite National Park ligt. Het dorp in de Sierra Foothills (uitlopers van de Rocky Mountains) bloeide op tijdens de goudkoorts in Noord-Amerika. Niet omdat er goud te vinden was, maar omdat de houten materialen die gebruikt werden in mijnen en voor transport in deze bosrijke omgeving makkelijk te vinden waren. Oakhurst leunt nog steeds op deze traditie en staat daarom vooral bekend om zijn bossen met daarin onder meer de reuzensequoia, de grootste bomensoort ter wereld. In deze bossen zijn ook grote granietgroeves te vinden, die vooral belangrijk waren bij de wederopbouw van San Francisco na de beruchte aardbeving van 1906. Hoewel de bezienswaardigheden in het nietige Oakhurst in schril contrast staan bij de mogelijkheden die het enorme Yosemite Park biedt, heeft men ook in Oakhurst aan de toerist gedacht.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fresno Flats Historic Village and Park: In het Fresno Flats Historic Village and Park is het negentiende-eeuwse Fresno Flats, zoals Oakhurst destijds heette, nagebouwd. De lokale bevolking doet in dit kleine museum alle moeite om de sferen van de historische stad te doen herleven.

Kunst en musea: Voor de kunsten kan men terecht in het Golden Chain Theatre een kilometer ten noorden van Oakhurst of in een van de vele musea of kunstgalerieën zoals Timberline Art Gallery, Stavast Studio and Gallery, Burning Brush Gallery en de Yankee Gallery. In het bescheiden Children’s Museum kan de historie van het dorp spelenderwijs herontdekt worden, onder meer aan de hand van fossielen die in de buurt gevonden zijn.

Omgeving

Coarsegold: Het dorpje Coarsegold enkele kilometers verderop was een van de belangrijkste goudbronnen in de regio tijdens de negentiende-eeuwse goudkoorts. Vanzelfsprekend staat dit tijdperk centraal in het Gold Gulch Mining Museum.

Natuur: In de omgeving liggen nog enkele natuurattracties. Natuurlijk is er het Yosemite National Park, dat niet te missen is, maar ook Bass Lake (op twintig minuten rijden) kent een recreatieve traditie van sportvissen en watersport.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!