Naples, Florida

Naples, Florida Naples is een conservatieve en welvarende stad aan de zogenaamde 'Paradise Coast'. Het is vanwege het milde klimaat, mooie stranden, vele winkels en golfbanen een geliefde overwinteringsplaats. Naples, dat haar naam te danken heeft aan de vergelijkbare baai in het Italiaanse Napels, is daarnaast geliefd onder ecotoeristen, met name door de nabijgelegen natuurgebieden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Naples Pier

Deze visserspier, gelegen in het historische centrum van Naples, is een populaire plek om te vissen en te genieten van het uitzicht, vooral tijdens zonsondergang. Er worden regelmatig dolfijnen en schildpadden gespot. De pier ligt aan een zestien kilometer lange strook van witte zandstranden. Andere stranden zijn onder andere Clam Pass Beach, Lely Barefoot Beach, Vanderbilt Beach en Lowdermilk Beach.

Naples Pier

Fine Dining

Naples staat bekend om haar gezellige centrum met Italiaanse invloeden. Het is geen Europa, maar je vind er wel veel terrassen en gezellige avenues met uitstekende restaurants. Neem een kijkje op 5th Avenue & 3rd Street South voor het beste aanbod of ga voor het mooie uitzicht bij Venetian Bay of bij Riverfront in Tin City.

Naples Pier

Stranden

Lange, witte zandstranden strekken zich uit langs de kustlijn van Naples. Huur een ligbedje en parasol of maak een lange strandwandeling, terwijl je onderweg geniet van een prachtige zonsondergang. Veel hotels liggen aan het strand wat het een fijn vakantieplekje maakt voor een wat langer verblijf.

Naples Pier

Collier County Museum

Dit museum richt zich op de lokale geschiedenis. Je kunt er onder andere historische huizen, inheemse tuinen, een indianendorpje en oorlogsfort van de Seminole bekijken. Voor meer cultuur ga je naar het Baker Museum (gewijd aan visuele kunsten). Het Baker Museum maakt deel uit van Artis—Naples, een culturele campus met grote podia die de thuisbasis vormt van het Naples Philharmonic-orkest.

Native Americans

Palm Cottage

De Palm Cottage stamt uit 1895 en is daarmee het oudste gebouw van Naples. Het doet tegenwoordig dienst als historisch museum en is ingericht in de stijl van de vroege jaren 1900. Bij het huis liggen de Norris Gardens, mooie tuinen met verschillende thema's. Vanuit het museum vertrekken wandeltochten door het historische district van Naples.

Palm Cottage Naples

Rookery Bay National Estuarine Research Reserve

Dit veertig vierkante kilometer grote beschermde natuurgebied beschermt een groot mangrovebos. Om meer over dit natuurgebied te weten te komen, bezoek je in Naples het Rookery Bay Environmental Learning Center. Hier staat een groot aquarium met 'touch tank' en er zijn tentoonstellingen en wandelpaden. Van november tot en met april kun je meegaan met een kajaktocht onder leiding van een gids. Je gaat dan op zoek naar vogels en dolfijnen in de mangrovebossen en verlaten baaien (vooraf reserveren aanbevolen). Op Keewaydin Island, dat ook tot het Reserve behoort, trof je voorheen voornamelijk locals. Sinds het eiland op CNN's lijst met Best Secret Beaches pronkt, zijn er ook veel toeristen te vinden. Vanuit Naples brengt de boot je naar dit ongerepte paradijsje.

Rookery Bay

Tin City

Naples is een leuke plaats om te winkelen. Veel winkelliefhebbers zijn te vinden in het overdekte Tin City, een voormalige visserswerf die tegenwoordig bevolkt wordt door meer dan veertig winkeltjes met tinnen daken. Tin City is tevens de vertrekplaats van veel boottours.

Naples, Florida

Omgeving

Corkscrew Swamp Sanctuary

Op ongeveer 50 minuten rijden ten noordoosten van Naples ligt het populaire Corkscrew Swamp Sanctuary. Het reservaat heeft de grootste overgebleven verzameling moerascipressen van het land. Erg bijzonder is het 3,5 kilometer lange vlonderpad dat je door een groot cipresbos en een tropische jungle voert. Het reservaat vormt het leefgebied voor duizenden wilde dieren, waaronder honderden alligators.

Naples Corkscrew Swamp Sanctuary

Van Naples naar Miami

Rijd je van Naples naar Miami of vice versa, neem dan Highway 41 (Tamiami Trail) in plaats van de Interstate 75. De Tamiami Trail, een afkorting voor 'Tampa to Miami Trail', is een veel leukere route. Hieronder volgen een aantal leuke bezienswaardigheden. Een half uur rijden ten zuidoosten van Naples ligt het Collier-Seminole State Park. Hier kun je kano's, kajaks en stand-up paddleboards huren of een tour boeken onder leiding van een gids. Ook hier is een leuke wandeling: de 1,5 kilometer lange Royal Palm Hammock Nature Trail brengt je door een tropisch bos en voert over een boardwalk over het moeras. Iets verder aan de Tamiami Trail, bij Mile Marker 31, kun je de Marsh Trail (3,5 km) wandelen. Ook staat er een uitkijktoren. Vervolgens bereik je het kleine dorpje Ochopee, dat het kleinste postkantoor van het land heeft. Kijk anderhalve kilometer verder even bij de Skunk Ape Research Headquarters, waar men alles in het werk stelt om de nakomeling van Bigfoot te vinden, die in de Everglades zou rondwaren. Ook is hier een tourorganisatie gevestigd met goede gegidste wandelingen, safari's, airboat tours en kano-tochten. Een kwartier rijden later tref je de Big Cypress Gallery, met prachtige landschapsfoto's. Slechts een paar honderd meter er vandaan kun je een stop maken bij het Oasis Visitor Center, waar je meer info krijgt over het Big Cypress National Preserve. Korte wandelroutes en mooie tentoonstellingen brengen de ecologie van de regio tot leven. Zo'n 30 kilometer oostwaarts aan de Tamiami Trail bereik je Miccosukee Village, een openluchtmuseum over de Miccosukee-cultuur. Je bekijkt er traditionele woningen, kunt dansvoorstellingen zien, alligatorshows bijwonen en aan boord gaan van een airboat.

Cypress Reserve

Feiten

Staat Florida
County Collier
Oppervlakte 37 km²
Hoogte 1 meter
Inwoners 22.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zon schijnt bijna het hele jaar door in Naples. De wind die vanaf zee komt zorgt voor een aangenaam briesje. Het subtropische klimaat en de beschutte ligging zorgen ervoor dat het water het hele jaar door een aangename temperatuur heeft. De kans op warm weer is het grootste in de maanden april tot en met november, met een gemiddelde temperatuur van boven de 30 graden. In deze maanden is er eveneens de meeste kans op tropische regenbuien. In de wintermaanden is het nog steeds aangenaam warm, met een gemiddelde temperatuur rond de 20 graden en relatief weinig neerslag.

Sport

Naples ziet zichzelf als de ‘golfhoofdstad’ van de wereld. Er zijn dan ook veel golfbanen. Daarnaast vindt elk jaar de Oliver Group Champions Cup in Naples plaats, een groot tennistoernooi voor senioren. Een ander jaarlijks sportspektakel is de Swamp Buggy Races, dat elk jaar in januari, maart en oktober wordt georganiseerd in het Florida Sports Park.

Geschiedenis

De oorspronkelijke inwoners van Naples waren de Caloosa-indianen. De eerste blanke kolonisten, Roger Gordon en Joe Wiggings, arriveerden in de jaren 1860. Al snel werd door middel van kranten reclame gemaakt voor het aangename klimaat en de perfecte omstandigheden om te vissen. De baai werd vergeleken met de baai van de Italiaanse stad Napels, waardoor het plaatsje aan de westkust al snel Naples genoemd werd.

In 1887 werd vrijwel het hele gebied gekocht door een groepje rijken uit Kentucky, onder leiding van Walter Haldeman. Het groepje bouwde onder andere een bijna tweehonderd meter lange pier, met een aparte T-vorm. Deze vorm is, ondanks dat de pier enkele keer vernield werd en weer opgebouwd, nog steeds gehandhaafd. Naples werd snel beroemd als winterverblijf en het Naples Hotel trok veel beroemdheden.

In 1911 werd Barron Collier, naar wie Collier County genoemd werd, zo betoverd door de regio rondom Naples, dat hij het hele gebied, dat toen nog grotendeels bestond uit moerasgrond, kocht. Hiermee werd hij meteen eigenaar van Naples.Collier investeerde enorm veel geld in het gebied, met name in de aanleg van de Tamiami Trail, de enige geasfalteerde snelweg tussen Tampa en Miami.

Mede door de aanleg van deze weg werd het gebied steeds populairder en nam het inwonersaantal en vooral de toeristenstroom aanzienlijk toe. Vandaag de dag is Naples nog steeds een erg gewilde bezoekersplaats voor toeristen. Veel grote en bekende hotels hebben zich dan ook hier gevestigd. Door de ligging bij de Everglades en Ten Thousands Islands is Naples ook populair onder de ecotoeristen.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan