Palm Beach, Florida

Palm Beach Florida Palm Beach is een eiland ongeveer honderd kilometer ten noorden van Miami. In het oosten spoelen de golven van de Atlantische Oceaan aan op de stranden van het eiland en langs het westen stroomt de Intracoastal Waterway, die Palm Beach van West Palm Beach en de plaats Lake Worth scheidt. In het laagseizoen wordt het eiland bevolkt door ongeveer 10.000 mensen, maar in het hoogseizoen kan dit aantal oplopen tot 30.000. In het stadje zie je voornamelijk huizen gebouwd in mediterrane stijl en langs de stranden bloeien weelderige tuinen en groeien palmbomen. Clematis Street is een hippe buurt vol leuke eettentjes en mooie architectuur.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mar-A-Lago

Deze prachtige en luxueze villa werd door de eigenaren nagelaten aan de Amerikaanse overheid als ‘toevluchtsoord’ voor presidenten en buitenlandse delegaties. Het is echter nooit voor dit doel gebruikt. In 1985 kocht Donald Trump het huis. In 1994 brachten Michael Jackson en Lisa Marie Presley hun huwelijksreis door in Mar-a-Lago. Je kunt er in stijl dineren en overnachten, maar alleen rondwandelen is ook al een hele belevenis. Een ander mooi staaltje architectuur is het Breakers Hotel, dat al in 1896 geopend werd door Henry Flagler als accommodatie voor reizigers van de Florida East Coast Railway. Het hotel staat net als Mar-A-Lago in het National Register of Historic Places.

Palm Beach

Wateractiviteiten

Gezien de ligging van Palm Beach zijn watersporten zeer in trek. Je kunt bijvoorbeeld surflessen en waterskilessen nemen of een boot huren om zelf de wateren mee te verkennen. Daarnaast is het mogelijk om een kano te huren waarmee je de Loxahatchee River of Lake Worth Lagoon mee verkent. Palm Beach is samen met Miami, Fort Lauderdale en de Keys een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Er zijn veel bezienswaardigheden onder water. Daarnaast is de watertemperatuur het gehele jaar door aangenaam en is het water kraakhelder.

Palm Beach Florida

Ann Norton Sculpture Garden

In de uitgestrekte tuin rondom een grote villa staan bronzen, granieten, stenen en marmeren beelden tentoongesteld van deze New Yorkse kunstenares, die als lerares in West Palm Beach neerstreek. In West Palm Beach is eveneens een kunstmuseum gevestigd: het Norton Museum. Het is het grootste kunstmuseum van Florida. Werken van Matisse, Warhol en O'Keeffe staan hier zij-aan-zij met Chinese en Mexicaanse kunst.

Ann Norton Sculpture Garden & Museum, Palm Beach

Four Arts Gardens

In deze botanische tuinen zie je planten van over de hele wereld. Er is een tuin met inheemse tropische planten, een Chinese tuin, een Spaanse tuin en er worden diverse kunstwerken tentoongesteld.

Four Arts Gardens, Palm Beach

Winkelen

Een bekend winkeldistrict in Palm Beach is Worth Avenue. In deze straat, die zich uitstrekt van de plaats Lake Worth tot de Atlantische Oceaan, vind je verschillende dure winkelketens, zoals onder andere Gucci, Chanel, Lacoste en Louis Vuitton. Daarnaast hebben veel chique restaurants en galeries zich gevestigd aan Worth Avenue.

Palm Beach Florida

Feiten

Staat Florida
County Palm Beach
Hoogte 2 meter
Oppervlakte 27 km²
Inwoners 10.500
Tijdzone Eastern Time Zone (tjidverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Geschiedenis

In januari 1878 spoelde een schip genaamd ‘Providencia’ met een grote lading kokosnoten  aan op een strand van Palm Beach. De bemanningsleden wilden niet dat de lading verloren zou gaan en plantten de kokosnoten (die in Zuid-Florida nog niet voorkwamen) in een poging om eiland op de kaart te zetten op het gebied van de kokosnotenhandel. Niet lang hierna begon Henry M. Flager, een rijke industrieel, met het opkopen van stukken grond op Palm Beach. Veel van de eerdere kolonisten verkochten hun hectares voor grote bedragen. Op 17 april 1911 werd de stad Palm Beach officieel opgericht en niet lang hierna begon men met de ontwikkeling en bescherming van dit paradijselijke eiland. Flager bouwde onder andere twee grote resorts.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan