Miami Beach, Florida

Ocean Drive, Miami Beach In zuidoostelijk Florida, tussen de Florida Everglades en de Atlantische Oceaan, vind je de tropische stad Miami. Op het eiland voor deze stad ligt het populaire Miami Beach, strikt genomen een aparte stad. Miami Beach staat, je kunt het al afleiden aan de naam, bekend om zon, zee, strand en surfers. Het is een populaire overwinterbestemming voor de rijken uit andere delen van Amerika. Miami Beach is op te delen in een noordelijk (North Beach) en een zuidelijk deel (South Beach). Naast urenlang strandplezier heeft Miami Beach cultuur te bieden in de vorm van het Art Deco District, waar je bijzondere architectuur kunt bewonderen. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Art Deco Historic District

Het hart van zuidelijk Miami Beach (South Beach) wordt gevormd door het Art Deco Historic District. Deze wijk zich uit van 18th Street tot Ocean Drive en Collins Avenue en wordt gevormd door pastelkleurige gebouwen met patrijspoorten, schipachtige balustrades, gladde vormen, glazen blokken, glimmend chroom en terrazo vloeren. De gebouwen aan Ocean Drive vinden veel mensen het mooist, ze doen denken aan de tijd dat grote boten lagen aangemeerd in de haven van Miami Beach, rond 1930. Bewonderenswaardig zijn met name de hotels, zoals Park Central, Beacon Hotel en Colony Hotel, dat met haar schreeuwerige letters en neonverlichting niet te missen is. Verderop in South Beach liggen nog Clevelander, The Tides Hotel en het opvallende witte Carlyle Hotel. Andere mooie plekken zijn Lummus Park (voor een kijkje op de skyline vanaf het strand) en het Art Deco Welcome Center. Hier kun je informatieboekjes en brochures krijgen en je inschrijven voor een begeleide of zelfstandige rondwandeling.  

Ocean Drive, Miami Beach

North Beach

Het noordelijke strand van Miami Beach is doorgaans rustiger dan het zuiden. In de straatjes dicht bij het zandstrand kun je terecht voor (fastfood)restaurantjes en cafés. Op North Beach Bandshell worden regelmatig concerten georganiseerd. 

North Beach, Miami Beach

Central Beach

Het strand dat in het midden van Miami Beach ligt is populair onder wandelaars, hardlopers en skaters. Dit komt omdat het strand is voorzien van een verhoogde boardwalk. Je kunt op het strand een ligbed huren met een parasol. Kun je je even losmaken van het prachtige uitzicht op de helderblauwe zee, struin dan met je blote voeten door het strand om een kijkje te nemen bij het historische Fontainebleau Miami Beach Hotel. Ook dit strand is minder drukbezocht dan de stranden in het zuiden. 

Skater, Hollywood Beach, Miami Beach

North Shore Open Space Park

Dit stadspark ligt aan de oostkust van Miami Beach, in het midden-noorden van het eiland. Je kunt er heerlijk picknicken, wandelen over het zand of genieten van de schaduw onder een van de bomen. Ook voor dit park geldt dat het er doorgaans minder druk is dan op de stranden van South Beach. 

Miami Beach

Jungle Island

Op dit kleine eiland tussen Miami en Miami Beach is een kleine dierentuin. De Everglades zijn er in het klein nagebootst en er zijn onder meer tijgers, flamingo's en papegaaien. Dit park biedt de mogelijkheid om interactie te hebben met de dieren. Zo kun je onder begeleiding een lemur vasthouden, met orang-oetang kennisspelletjes spelen of een papegaai aaien. De dierentuin is dagelijks geopend tussen 10:00 en 17:00 (wijzigingen voorbehouden).  

Jungle Island, Miami Beach

Feiten

Staat Florida
County Miama-Dade
Oppervlakte 18.2 km²
Hoogte 2 meter
Inwoners 90.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan