Fort Lauderdale, Florida

Fort Lauderdale Fort Lauderdale wordt ook wel het 'Venetië van Florida' genoemd vanwege het uitgebreide netwerk aan kanalen. Fort Lauderdale is bekend om haar mooie stranden, goede restaurants, bruisende uitgaansleven en cruiseterminals. Populaire gebieden zijn het Las Olas Riverfront en de Promenade. Er zijn talloze leuke excursies te maken, van het snorkelen tussen tropische koraalriffen tot tochtjes in een boot met glazen bodem.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Riverwalk & Las Olas Riverfront

Een must do is het wandelen over de Riverwalk (1,8 km) langs de Tarpon River, van Stranahan House naar het Broward Center for the Performing Arts. Hier zijn restaurants, uitzichtpunten en winkels. Er vinden vaak culinaire evenementen plaats. Ongeveer halverwege, bij Bubier Park, ligt het Art Museum. De collectie bevat vooral moderne kunst, waaronder een bijzondere collectie met keramiekwerk van Picasso en de grootste collectie in Amerika van de kunstgroep Cobra.

Riverwalk

Stranahan House

Dit huis werd gebouwd van hout uit Dade County en is een knap staaltje architectuur. Het is een van de oudste huizen van Florida en diende in de eerste jaren als handelspost met Seminole-indianen. Je kunt deelnemen aan een tour en het huis met zijn originele meubilair bekijken.

Stranahan House

Beach & Promenade

De promenade van Fort Lauderdale is een brede weg langs het strand en de A1A, omlijnd door palmbomen. Je vindt hier veel hardlopers, fietsers, skaters en wandelaars. Het witte zandstrand is een van de beste en schoonste van het land. De kuststrook strekt zich circa elf kilometer uit tot aan Lauderdale-by-the-Sea. Er zijn familie-, homo-, en hondvriendelijke delen. Populair zijn bootvaren, duiken, snorkelen en vissen.

Promenade

Museum of Discovery

Het Museum of Discovery is een wetenschappelijk museum en van de meest bezochte musea van Florida. Er zijn educatieve tentoonstellingen over o.a. het heelal, science shows, cockpit simulators en een outdoor Science Park met wilde dieren zoals schildpadden en alligators. Ook is er een groot 3D - Imax theater.

Promenade

Hugh Taylor Birch State Park

Het Hugh Taylor Birch State Park is een klein, maar tropisch natuurpark met een zoetwaterlagune en mangrovebomen. Het ligt aan het strand en je kunt er wandelen over de korte Coastal Hammock Trail, fietsen over de parkweg, kamperen en kanoën of kajakken. In het Terramar Visitor Center is allerlei informatie te vinden over het bijzondere ecosysteem. Birch State Park ligt ten noordoosten van het centrum, aan de kust.

Hugh Taylor Birch State Park

Boottochten en excursies

Maak een riviercruise met de Carrie B, een replica van een negentiende-eeuwse rivierboot. Je vaart langs de villa's van 'the rich and famous' en krijg je van alles te horen over hun lifestyle. Vanuit Fort Lauderdale kun je ook deelnemen aan snorkelexcursies tussen het koraalrif, gaan duiken naar scheepswrakken of een tocht maken in een boot met een glazen bodem, zodat je de wondere onderwaterwereld goed kunt zien zonder nat te worden.

Scheepswrak Pompano Beach

International Swimming Hall of Fame and Museum

Een museum, waar zich de Hall of Fame bevindt van beroemde zwemmers. Het museum beschikt over de grootste zwemgerelateerde collectie voorwerpen en kunstwerken ter wereld. Zo kun je meer te weten komen over het ontstaan van de sport en zie je hoe de zwemkleding zich door de eeuwen heen ontwikkelde. Je kunt ook een duik nemen in het Aquatic Complex, dat opengesteld is voor publiek.

Swimming museum

Fort Lauderdale Antique Car Museum

Dit museum werd opgericht om de geschiedenis van de Packard Motor Company te bewaren en de geschiedenis en ontwikkeling van Amerikaanse auto's tentoon te stellen. In het museum zijn dan ook veel vooroorlogse auto's van Packard te bewonderen.

Fort Lauderdale Antique Car Museum

Fort Lauderdale Swap Shop

Liefhebbers van fun shopping moeten hier zeker naartoe. Deze bekende attractie is zowel de grootste drive-in bioscoop (met maar liefst veertien schermen) als de grootste dagelijkse vlooienmarkt van Florida en wordt dan ook door veel toeristen bezocht. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier kopen, van antieke koekblikken tot paarse flamingo's voor in je tuin. De Swap Shops vind je ten noordwesten van het centrum.

Swap Shop

The "Elbo Room" Bar

Deze beroemde bar is gelegen aan Las Olas Boulevard en de A1A en staat bekend als filmlocatie voor de kaskraker uit de jaren zestig ‘Where the Boys Are’. Dankzij deze film kreeg Fort Lauderdale de reputatie als een mekka voor Spring Break-vierders.

Vervoer

Broward County Transit is het busnetwerk van Fort Lauderdale en omstreken. Sun Trolley An is een goedkope tram die je naar het centrum, de stad en de belangrijke centra brengt. De tram gaat ook naar het Broward Blvd Tri-Rail station. Als je een mooie goedkope toch door Fort Lauderdale wilt, neem dan de Sun-Trolley of neem bus 11 aan de Las Olas Boulevard en de A1A. 

Fort Lauderdale is het mekka van de jachthavens in Amerika. Je kunt gemakkelijk een boot huren. De waterbus heeft elf stations in oost Fort Lauderdale aan de Intracoastal Waterway en de New River. Dobber van en naar hotels, winkels, restaurants, stranden en het uitgaansleven.

Feiten

Staat Florida
County Broward
Oppervlakte 82 km²
Hoogte 2 meter
Inwoners 163.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Fort Lauderdale heeft een vochtig, tropisch regenwoudklimaat. Dat betekent dat het in de zomer (het natte seizoen) veel kan regen. Het natte zomerseizoen duurt van mei tot september. Het is dan warm en vochtig en er blaast vaak een tropische bries vanuit het Caribisch gebied. ’s Morgens is het helder en zonnig, maar als het land opwarmt komt de wind vanaf zee over het land. Hierdoor wordt de lucht klam en vochtig. In de namiddag trekt het meestal dicht en zijn er regelmatig korte plensbuien. De lucht koelt dan weer af en de avonden zijn daardoor overwegend droog. Temperaturen in het zomerseizoen schommelen tussen 30 en 35 graden. Op een typische zomerdag zakt de temperatuur niet onder de 24 graden Celsius.

Tussen november en maart (het droge seizoen) kan het wat kouder zijn en is het over het algemeen droog. Dankzij haar ligging heeft Fort Lauderdale milde winters. De Golfstroom, die slechts een paar kilometer uit de kust ligt, voert het hele jaar door warm water aan uit de tropen. In de winter is de luchtvochtigheid beduidend lager. Temperaturen liggen overdag tussen de 18 en 24 graden en ‘s nachts rond de 15 graden.

Geschiedenis

Hoewel Fort Lauderdale al vele honderden jaren geleden bewoond werd, kwam pas in 1892 de moderne ontwikkeling op gang. In dat jaar werden een weg en een ferry-steiger aangelegd. Al snel werden ook een handelspost, postkantoor, bank en hotel opgericht. Op 22 februari 1896 stopte de eerste trein op station Fort Lauderdale en acht jaar later werd de eerste autobrug geopend. Fort Lauderdale werd in 1911 officieel erkend als stad.

De Miami-orkaan van 1926 richtte in Fort Lauderdale grote schade aan. Vijftig mensen kwamen om en vele gebouwen werden verwoest. Het herstel was nog in volle gang toen in 1928 een tweede orkaan over het gebied raasde.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Fort Lauderdale een belangrijke rol. Merle Fogg Field, het plaatselijke vliegveld in Fort Lauderdale, werd omgedoopt tot Naval Air Station Fort Lauderdale, waar duizenden piloten opgeleid zouden worden, onder wie George H.W. Bush. Na de oorlog raakte Fort Lauderdale in trek onder 'spring break'-studenten en strandbezoekers.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan