Florida City, Florida

Florida City bezienswaardigheden Florida City is een kleine stad in Zuid-Florida. Het is samen met buurstad Homestead voor veel toeristen een uitvalsbasis voor een bezoek aan het Everglades National Park. In Homestead ligt het Ernest Coe Visitor Center, een heel geschikt startpunt voor je ontdekkingstocht in de Everglades.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Everglades Outpost

Hier worden wilde dieren verzorgd die mishandeld zijn of ten prooi vielen aan illegale handelaars. Je ziet er gibbons, wolven, cobra's, alligators en tijgers. Het entreegeld wordt gebruikt voor de verzorging van de dieren.

Florida City, Everglades

Pioneer Museum

Het Pioneer Museum in Florida City geeft een goede indruk van hoe het pioniersleven in de beginjaren eruit heeft moeten zien. Op de omliggende grond kun je verschillende gebouwen bekijken, zoals een oud schoolgebouw en een kerk.

Florida City, Everglades

Homestead

Coral Castle is dé bezienswaardigheid van Homestead. Het is een grote stenen beeldentuin die symbool staat voor wat wel eens 'weird and wacky Southern Florida' wordt genoemd. Het werd in 28 jaar tijd gebouwd door één man, maar niemand heeft hem ooit aan het werk gezien. Sommigen beweren daarom dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikte. Bijzonder is de negen ton zware poort, die je met één vinger in beweging krijgt. Her en der zijn er audiospeakers geïnstalleerd waar je het verhaal achter de creaties hoort. Bezoek in Homestead ook de farmers market en neem meteen even een kijkje bij Old Town Hall en Main Street.

Florida City, Everglades

Ernest Coe Visitor Center (Everglades)

De Everglades vormen de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. De natuur bestaat hier uit moerassen, mangrovebossen en rivieren van gras. Het is het leefgebied van talloze tropische vogels en ontbelbare alligators en krokodillen. In het Everglades National Park kun je wandelen. In het noordelijke parkdeel en buiten het park kun je met een airboat door het landschap zoeven, op zoek naar wildlife. In Homestead vind je het Ernest Coe Visitor Center, waar je terechtkunt voor informatie over de Everglades. Er zijn informatiebrochures, films en tentoonstellingen. Ook is er insectenspray te koop - mocht je dat zelf vergeten zijn mee te nemen.

Florida City, Everglades

Feiten

Staat Florida
County Miami-Dade
Oppervlakte 8 km²
Hoogte 1 meter
Inwoners 8.000
Tijdzone Eastern Time Zone (verschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Zoals in vrijwel alle plaatsen in de staat Florida heerst er ook in Florida City een tropisch klimaat. Van juni tot september vindt het regenseizoen plaats, wanneer er ook grotere kansen op tropische cyclonen zijn. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam.

Geschiedenis

De geschiedenis van Florida City begint in 1910, toen de eerste families naar het gebied trokken, dat voorheen bestond uit wildernis. Er werd flinke campagne gevoerd voor Detroit, zoals de stad in eerste door noordelijke immigranten uit Detroit genoemd werd. Al snel ontstonden er echter conflicten tussen immigranten uit het noorden en het zuiden, waardoor uiteindelijk de noordelingen wegtrokken en de stad in 1914 omgedoopt werd in Florida City.

Langzaam begon het stadje te groeien en verschenen er diverse voorzieningen. Ook werd er al snel een hotel gebouwd. Tegenwoordig kun je nog steeds het historische centrum van Florida City bekijken, hoewel het grootste gedeelte van de stad bestaat uit hotels en andere toeristische faciliteiten.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan