Augusta, Georgia

In Augusta komt het beste van twee werelden samen: het heeft aan de ene kant de gezellige charme van een dorp en aan de andere kant het bruisende van een grote stad. De stad barst van de kunst en cultuur, je kunt er goed shoppen en het heeft een levendig nachtleven. Augusta ligt exact op de grens met South-Carolina en wordt door de Savannah-rivier in tweeën gesplitst in een noordelijk en zuidelijk deel. In Augusta vind je echte southern hospitality. Schuif gezellig aan in een van de restaurantjes in downtown Augusta om te proeven van het typische southern food als geroosterde kip of zoete aardappel. Of wandel langs de Savannah-rivier over de riverwalk. De op een na grootste stad van Georgia heeft als bijnaam The Garden City, maar wordt ook wel Masters City genoemd, vanwege het prestigieuze golftoernooi The Masters Tournament dat hier ieder jaar in april plaatsvindt.Bezienswaardigheden & activiteiten

Augusta Museum of History

In het Augusta Museum of History kom je alles te weten over de geschiedenis van Augusta en omgeving en over de oorspronkelijke bewoners. Behalve de vaste collectie is er ook een tentoonstelling over het leven van zanger en entertainer James Brown.

Augusta, Georgia

Morris Museum of Art

Het kleine maar interessante museum langs de riverwalk belicht met name kunstenaars en hun werken uit de zuidelijke staten. Zo kun je er doeken over de Amerikaanse burgeroorlog, maar ook eigentijdse kunst en impressionistische werken vinden.

Morris Museum of Art, Augusta, Georgia

Westobou Gallery

Het Westobou Gallery opent niet alleen haar deuren tijdens het Westobou festival, maar exposeert ook de rest van het jaar kunstwerken van onder andere eigentijdse en experimentele kunstenaars.

Augusta, Georgia

Riverwalk

Slenteren doe je over de Augusta Riverwalk. Het ligt middenin een parkachtige omgeving en leidt je langs de Savannah-rivier aan de ene kant en historische panden aan de andere kant.

Augusta, Georgia

Sportstad Augusta

Sporten is Augusta niet vreemd. Het is de thuisstad van rugby- en basketbalteams, ieder jaar vindt er de Ironman competitie plaats en het prestigieuze golftoernooi The Masters Tournament wordt hier ieder jaar in april gehouden. Bovendien is de Savannah-rivier ieder jaar in juli het toneel van de spectaculaire drag boat races, kleine speedboten die met elkaar de strijd aangaan op het water.

Augusta, Georgia

Nightlife

‘s Nachts komt Augusta tot leven. Dan is er volop live muziek, zijn er theatershows en heb je de keuze uit tal van zogenaamde ‘hole in the wall’ restaurants. Restaurants die binnen hun eten klaarmaken dat je buiten aan tafeltjes kunt verorberen.

Augusta, Georgia

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan